ΑρχικήsecurityΗ Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα.

Όπως πρώτο ανακάλυψε το ChromeUnboxed, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού, η επόμενη μεγάλη έκδοση του Chrome δεν θα κυκλοφορήσει.

Και η Microsoft έχει ακολουθήσει το παράδειγμα της Google, επιβεβαιώνοντας ότι θα ακυρώσει την επόμενη μεγάλη έκδοση του Edge. Δεδομένου ότι το Edge βασίζεται πλέον στον πυρήνα Chromium όπως και το Google Chrome, η Microsoft δεν είχε άλλη επιλογή. “Υπό το πρίσμα των τρεχουσών συνθηκών, η ομάδα του Edge θα διακόψει την ενημέρωση του Stable channel στο Edge 81 σύμφωνα με το Project Chromium. Έχουμε δεσμευτεί να συνεχίζουμε τις ενημερώσεις ασφαλείας και σταθερότητας στο Edge 80. Θα μοιραστούμε περισσότερα σχετικά με αυτό την επόμενη εβδομάδα” δήλωσε η εταιρεία. Το Opera, που βασίζεται επίσης στο Chromium, δεν έχει κάνει ακόμα κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι θέμα χρόνου. Από την άλλη, ο Firefox της Mozilla βασίζεται στον πυρήνα Gecko και δεν γνωρίζουμε ακόμα κατά πόσο η εταιρεία θα αποφασίσει να συνεχίσει να κυκλοφορεί νέες εκδόσεις γι’ αυτό ή όχι.

Ωστόσο χθες, η Google αποφάσισε να συνεχίσει την κυκλοφορία ενημερώσεων για το Chrome και το Chrome OS και ανακοίνωσε το νέο της χρονοδιάγραμμα.

Το M83 θα κυκλοφορήσει τρεις εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί και θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του M82, το οποίο ακυρώθηκε.

Τα κανάλια Canary, Dev και Beta θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα, με το M83 στο Dev και το M81 να συνεχίζει στο Beta.

Το Stable Channel θα συνεχίσει την κυκλοφορία του την επόμενη εβδομάδα με επιδιορθώσεις σχετικές με την ασφάλεια στο M80, ακολουθούμενη από την κυκλοφορία του M81 στις 7 Απριλίου και του Μ83 κάπου στα μέσα Μαΐου.

Θα σας ενημερώσουμε μελλοντικά σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας του M84.

Το M82 είναι το κωδικό όνομα για το Chrome 82 και θα αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά για την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Chrome σε Windows, Mac, Android και Chrome OS. Όλα τα στοιχεία της έκδοσης θε μεταβούν στο μέλλον στο Chrome 83 (M83): Φυσικά δεδομένης της κατάστασης, δεν είναι περίεργο που η Google προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση. Η ανάπτυξη των λειτουργιών του Chrome μπορεί να βρίσκεται σε παύση, ωστόσο η Google θα εξακολουθήσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για την τρέχουσα έκδοση του Chrome, προστατεύοντας το ισχυρό userbase του 2BN του προγράμματος περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS