ΑρχικήReviewsMicrosoft Search: Μπαίνει στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10

Microsoft Search: Μπαίνει στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10

Microsoft Search: Μπαίνει και στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10

Οι προγραμματιστές της Microsoft εργάζονται πάνω στη προσθήκη της νέας υπηρεσίας Microsoft Search στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10, για εταιρικούς πελάτες του Office 365. Η διαδικασία έχει αρχίσει ήδη και η Microsoft λέει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα υποστήριξης της Redmond, το Microsoft Search μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να πραγματοποιήσουν αναζήτηση σε όλο το Microsoft 365 και να αποκτήσουν αποτελέσματα από πολλές πηγές δεδομένων του Office 365, όπως το SharePoint, το Microsoft OneDrive for Business και το Microsoft Exchange Server.

Η αναζήτηση επίσης θα προτείνει κάποια αποτελέσματα με βάση την δραστηριότητας των πελατών και θα κάνει την εύρεση των κοινόχρηστων αρχείων πολύ πιο εύκολη. “Το Microsoft Search είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και έτσι μπορείτε να ψάχνετε πληροφορίες από όλες τις εφαρμογές” εξηγεί η Microsoft.

Αφού το Microsoft Search μεταφερθεί στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows 10, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν περιεχόμενο αποθηκευμένο από την οργάνωσή τους στο Microsoft 365.

Microsoft Search: Μπαίνει και στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10

Κάποια από τα πλεονεκτήματα της νέας υποστήριξης είναι:

• Οι χρήστες λαμβάνουν αποτελέσματα που σχετικά με την εφαρμογή από την οποία αναζητούν. Για παράδειγμα, όταν πραγματοποιούν αναζήτηση στο Microsoft Outlook, θα βρίσκουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι σελίδες του SharePoint. Όταν αναζητούν στο SharePoint, οι χρήστες θα βρίσκουν ιστότοπους, σελίδες και αρχεία.

• Το Microsoft Search είναι προσωπικό. Η Αναζήτηση χρησιμοποιεί πληροφορίες από το Microsoft Graph για την εμφάνιση αποτελεσμάτων που σχετίζονται με κάθε χρήστη. Κάθε χρήστης μπορεί να δει διαφορετικά αποτελέσματα, ακόμη και αν αναζητούν τις ίδιες λέξεις.

• Οι χρήστες δεν χρειάζεται να θυμούνται πού βρίσκονται οι πληροφορίες. Για παράδειγμα, ένας χρήστης εργάζεται στο Microsoft Word και θέλει να επαναχρησιμοποιήσει πληροφορίες από μια παρουσίαση που ένας συνάδελφος μοιράστηκε από το OneDrive. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε στο OneDrive και να αναζητήσετε αυτήν την παρουσίαση, μπορούν απλά να αναζητήσουν από το Word.

• Όταν βρίσκεστε στο Bing, οι χρήστες λαμβάνουν και αποτελέσματα από τον οργανισμό τους μαζί με τα δημόσια αποτελέσματα του ιστού.

Η Microsoft, επίσης, προσπάθησε να αναπτύξει την υπηρεσία Microsoft Search και ως extension του Chrome. Ωστόσο, το extension θα πρέπει να χρησιμοποιεί το search engine του bing για να φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Για αυτόν τον λόγο, η Microsoft παράτησε προσωρινά η ανάπτυξη του Chrome extension.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS