ΑρχικήsecurityOffice 365 ProPlus: Νέο χαρακτηριστικό εντοπίζει εγκαίρως κακόβουλα έγγραφα

Office 365 ProPlus: Νέο χαρακτηριστικό εντοπίζει εγκαίρως κακόβουλα έγγραφα

Η Microsoft φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στο Office 365 ProPlus, το οποίο θα είναι σε θέση να εντοπίζει κακόβουλα λογισμικά όταν οι χρήστες ανοίγουν έγγραφα του Office έξω από το Protected View sandbox.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Safe Documents ή «Safe Docs» και στοχεύει στην προστασία των χρηστών από κακόβουλα έγγραφα, που μπορεί να στοχεύουν έναν οργανισμό.

Μέχρι τώρα, η Microsoft προσέφερε το Office Protected View sandbox, το οποίο απομονώνει το λειτουργικό σύστημα από πιθανό κακόβουλο κώδικα σε κάποιο έγγραφο. Όμως, συχνά, οι χρήστες το διακόπτουν, για να κάνουν μια δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να διακόψουν το Protected View όταν θέλουν να εκτυπώσουν ένα αντίγραφο. Με αυτόν τον τρόπο, το δίκτυο του οργανισμού μπορεί να μένει εκτεθειμένο σε ιούς, ransomware, κλοπή πληροφοριών και άλλες απειλές.

Στις μέρες μας, η εκτύπωση γίνεται συνήθως όταν είναι πολύ απαραίτητο. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί συνηθισμένο αίτημα, αφού πολλές υπηρεσίες ζητούν φυσικά αντίγραφα.

Έτσι, τα Safe Docs υπόσχονται να βοηθήσουν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να τερματίσει την Προστατευόμενη Προβολή (Protected View). Ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν ότι τα έγγραφα είναι ασφαλή.

Το Safe Docs στο Office 365 ProPlus λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το Microsoft Defender (για την προστασία από ιούς). Δηλαδή ελέγχει τα έγγραφα για όλες τις γνωστές πιθανές απειλές, πριν ο χρήστης ανοίξει το έγγραφο στον υπολογιστή.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Για παράδειγμα, χάρη στο Safe Docs, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αποφασίσουν οι ίδιοι αν ένα έγγραφο είναι αξιόπιστο, πριν το ανοίξουν.

Η Microsoft φέρνει επίσης το Application Guard στο Office 365 ProPlus. Το Application Guard εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Edge. Τώρα, όμως, ενσωματώνεται και στο Office 365 ProPlus.

Το Application Guard for Edge επιτρέπει στους εταιρικούς χρήστες των Windows 10 να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για επιθέσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί το Application Guard απομονώνει οτιδήποτε συμβαίνει στον browser και έτσι δεν επηρεάζεται το λειτουργικό σύστημα.

Ομοίως, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν μη αξιόπιστα συνημμένα Office Word, Excel και PowerPoint με ασφαλή τρόπο χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το εταιρικό δίκτυο.

Η Microsoft σχεδίασε το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για να ενισχύσει την Ποστατευόμενη Προβολή στο Office 365 ProPlus. Αυτό το καταφέρνει με περισσότερη απομόνωση, η οποία αποκλείει την πρόσβαση στη μνήμη, στον τοπικό αποθηκευτικό χώρο, σε άλλες εφαρμογές, στις εταιρικές συσκευές και σε άλλους πόρους που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από πιθανό κακόβουλο κώδικα.

Το χαρακτηριστικό Safe Docs και το Application Guard θα είναι διαθέσιμα σε πελάτες με Microsoft 365 E5 και E5 Security.

Το Safe Docs στο Office 365 ProPlus θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε οργανισμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS