Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:33
Αρχική inet Office 365 ProPlus: Νέο χαρακτηριστικό εντοπίζει εγκαίρως κακόβουλα έγγραφα

Office 365 ProPlus: Νέο χαρακτηριστικό εντοπίζει εγκαίρως κακόβουλα έγγραφα

Office 365 ProPlusΗ Microsoft φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας στο Office 365 ProPlus, το οποίο θα είναι σε θέση να εντοπίζει κακόβουλα λογισμικά όταν οι χρήστες ανοίγουν έγγραφα του Office έξω από το Protected View sandbox.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Safe Documents ή «Safe Docs» και στοχεύει στην προστασία των χρηστών από κακόβουλα έγγραφα, που μπορεί να στοχεύουν έναν οργανισμό.

Μέχρι τώρα, η Microsoft προσέφερε το Office Protected View sandbox, το οποίο απομονώνει το λειτουργικό σύστημα από πιθανό κακόβουλο κώδικα σε κάποιο έγγραφο. Όμως, συχνά, οι χρήστες το διακόπτουν, για να κάνουν μια δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να διακόψουν το Protected View όταν θέλουν να εκτυπώσουν ένα αντίγραφο. Με αυτόν τον τρόπο, το δίκτυο του οργανισμού μπορεί να μένει εκτεθειμένο σε ιούς, ransomware, κλοπή πληροφοριών και άλλες απειλές.

Στις μέρες μας, η εκτύπωση γίνεται συνήθως όταν είναι πολύ απαραίτητο. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί συνηθισμένο αίτημα, αφού πολλές υπηρεσίες ζητούν φυσικά αντίγραφα.

Έτσι, τα Safe Docs υπόσχονται να βοηθήσουν σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να τερματίσει την Προστατευόμενη Προβολή (Protected View). Ουσιαστικά, επιβεβαιώνουν ότι τα έγγραφα είναι ασφαλή.

Το Safe Docs στο Office 365 ProPlus λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το Microsoft Defender (για την προστασία από ιούς). Δηλαδή ελέγχει τα έγγραφα για όλες τις γνωστές πιθανές απειλές, πριν ο χρήστης ανοίξει το έγγραφο στον υπολογιστή.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Για παράδειγμα, χάρη στο Safe Docs, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αποφασίσουν οι ίδιοι αν ένα έγγραφο είναι αξιόπιστο, πριν το ανοίξουν.

Η Microsoft φέρνει επίσης το Application Guard στο Office 365 ProPlus. Το Application Guard εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Edge. Τώρα, όμως, ενσωματώνεται και στο Office 365 ProPlus.

Το Application Guard for Edge επιτρέπει στους εταιρικούς χρήστες των Windows 10 να περιηγούνται στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για επιθέσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί το Application Guard απομονώνει οτιδήποτε συμβαίνει στον browser και έτσι δεν επηρεάζεται το λειτουργικό σύστημα.

Ομοίως, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν μη αξιόπιστα συνημμένα Office Word, Excel και PowerPoint με ασφαλή τρόπο χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το εταιρικό δίκτυο.

Η Microsoft σχεδίασε το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για να ενισχύσει την Ποστατευόμενη Προβολή στο Office 365 ProPlus. Αυτό το καταφέρνει με περισσότερη απομόνωση, η οποία αποκλείει την πρόσβαση στη μνήμη, στον τοπικό αποθηκευτικό χώρο, σε άλλες εφαρμογές, στις εταιρικές συσκευές και σε άλλους πόρους που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν από πιθανό κακόβουλο κώδικα.

Το χαρακτηριστικό Safe Docs και το Application Guard θα είναι διαθέσιμα σε πελάτες με Microsoft 365 E5 και E5 Security.

Το Safe Docs στο Office 365 ProPlus θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε οργανισμούς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...