ΑρχικήsecurityΝέα μέτρα προστασίας του Gmail account σας από την Google

Νέα μέτρα προστασίας του Gmail account σας από την Google

Αποθηκεύετε πολλές προσωπικές πληροφοριές στον λογαριασμό σας στην Google – τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου, τις εικόνες του προσώπου σας, τα πρόσωπα των φίλων σας και της οικογένειας σας. Αν θέλετε να προστατεύσετε αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας που μπορείτε να έχετε, εξετάστε το πρόγραμμα προηγμένης προστασίας της Google. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθιστά σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσάς να αποκτήσει πρόσβαση στο Gmail, στο Google Drive, στο Google Photos ή σε άλλες υπηρεσίες της Google.

how-to-use-google-s-advanced-protection-program

Έχετε λόγο να ανησυχείτε για τις προσωπικές σας πληροφορίες – οι ερευνητές ανέφεραν 5.183 παραβιάσεις δεδομένων μόνο το 2019. Και παρόλο που ίσως να μην έχετε το προφίλ ενός στόχου σαν τον Jeff Bezos, δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικό το γεγονός ότι ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στη γη έχει δεχτεί επίθεση στο κινητό του τηλέφωνο.

Είτε είστε έτοιμοι να προσθέσετε τον μέγιστο επίπεδο ασφάλειας στο λογαριασμό σας στηνGoogle, είτε απλά είστε περίεργοι πώς λειτουργεί το πρόγραμμα υψηλής ασφαλείας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πρόγραμμα προηγμένης προστασίας της Google και πώς μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα σας.

Πώς προστατεύει το πρόγραμμα τον λογαριασμό σας

Το πρόγραμμα προηγμένης προστασίας της Google προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα απαιτώντας ένα κλειδί φυσικής ασφάλειας, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείτε για να ξεκινήσετε ένα αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να το συνδέσετε στο τηλέφωνο, στο φορητό σας υπολογιστή ή στο desktop σας, αλλά πρέπει να το έχετε κοντά σας κάθε φορά που έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Ένας από τους κοινούς παρονομαστές μεταξύ των περισσότερων παραβιάσεων δεδομένων είναι ότι οι επιθέσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κλειδιά φυσικής ασφάλειας είναι μια αποτελεσματική άμυνα εναντίον των διαδικτυακών χάκερ. Ακόμα κι αν ένας απατεώνας κλέψει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν μπορεί να μπει στο λογαριασμό σας χωρίς αυτό το φυσικό κλειδί.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια ζητήματα

Αφού εγγραφείτε στο πρόγραμμα προηγμένης προστασίας της Google, οι υπηρεσίες της θα είναι λίγο πιο δύσκολο να προσπελαστούν, τόσο από εσάς, όσο και από τις περισσότερες third-party εφαρμογές που αφορούν το YouTube, το Gmail, το Google Drive κ.α.

Οι εφαρμογές του τεχνολογικού γίγαντα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, όπως και μερικές εφαρμογές εκτός της Google όπως οι εφαρμογές αλληλογραφίας, ημερολογίου και επικοινωνίας της Apple για iOS, καθώς και ο email client Thunderbird της Mozilla. Οι εφαρμογές παρακολούθησης ταξιδιού ή οι εφαρμογές που συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές αγορές σας με τη σάρωση του Gmail για αποδείξεις, ωστόσο, δεν θα λειτουργούν πλέον. Επίσης, όλες οι υπηρεσίες Google που έχουν πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησης για κινητά ή desktop θα λειτουργούν τώρα μόνο με τον Chrome ή τον Firefox.

Εκτός από αυτά τα εμπόδια, εάν χάσετε ταυτόχρονα το κλειδί ασφαλείας και το κλειδί αντιγράφων ασφαλείας, η διαδικασία επαναφοράς πρόσβασης στο λογαριασμό σας Google θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, καθώς η Google θα προχωρήσει σε επιπλέον βήματα για να επαληθεύσει την ταυτότητά σας προτού τον ξεκλειδώσετε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μερικές φορές οι χάκερς επικοινωνούν με εταιρείες όπως η Google που προσποιούνται ότι είστε εσείς, με την ελπίδα να αποσπάσουν τον κωδικό πρόσβασης και να καταλάβουν τον λογαριασμό σας.

Τα κλειδιά θα κοστίζουν ακριβά, αλλά δεν υπάρχει μηνιαίο τέλος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρυθμίσετε δύο κλειδιά ασφαλείας – παρόλο που θα χρειαστείτε μόνο ένα κάθε φορά για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, η Google θέλει να είναι σίγουρη ότι έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που το χάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone ή το tablet ως κλειδιά εάν διαθέτουν Bluetooth, αλλά η Google πωλεί επίσης το πακέτο κλειδιών ασφαλείας Titan στο Google Store αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε κάτι διαφορετικό από τις συσκευές που διαθέτετε αυτήν τη στιγμή.

Τα κλειδιά ασφαλείας Titan κυκλοφορούν στο firmware της Google και χάρη σε μια πρόσφατη ενημέρωση υλικού, το κλειδί USB Titan ταιριάζει τώρα με τις θύρες USB-C όπως αυτές σε όλα τα μοντέρνα MacBooks, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου MacBook Pro 16 ιντσών και του Chromebook. Επίσης περιλαμβάνει αντάπτορες ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και με θύρες USB-A και Micro-USB.

Καταχωρήστε τα κλειδιά σας και εγγραφείτε στο πρόγραμμα

Αφού λύσετε το ζήτημα των κλειδιών, κατευθυνθείτε ξανά στο λογαριασμό σας Google για να τα καταχωρίσετε και να εγγραφείτε στο πρόγραμμα. Λάβετε υπόψη ότι από εδώ και πέρα ​​θα πρέπει να χρησιμοποιείτε Chrome ή Firefox – δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Gmail, τα Έγγραφα Google ή άλλες υπηρεσίες Google με το Safari, τον Internet Explorer ή άλλα προγράμματα περιήγησης.

Ενώ βρίσκεστε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, ίσως είναι καλή ιδέα να ρυθμίσετε και άλλους τρόπους με τους οποίους η Google μπορεί να επαληθεύσει ότι είστε εσείς. Αυτό θα ενισχύσει τόσο την ασφάλεια του λογαριασμού σας, όσο και θα σας διευκολύνει να επαναφέρετε τον λογαριασμό σας εάν χάσετε ποτέ και τα δύο κλειδιά ασφαλείας.

Λειτουργεί και με τους λογαριασμούς G-Suite

Πολλά σχολεία, πανεπιστήμια και εργοδότες χρησιμοποιούν το Enterprise G-Suite της Google για να παρέχουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χώρο αποθήκευσης στο cloud και άλλα χαρακτηριστικά και οφέλη για τους σπουδαστές, τους εκπαιδευτές και τους υπαλλήλους. Για το πρόγραμμα προηγμένης προστασίας, η Google άρχισε να υποστηρίζει τους πελάτες του G-Suite το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον προϊστάμενό σας ή με τον διαχειριστή του συστήματος που χρησιμοποιείτε.

Το Προηγμένο Πρόγραμμα Προστασίας της Google συνεχίζει να εξελίσσεται

Η συμβατότητα με το G-Suite δεν είναι η μόνη νέα βελτίωση στο πρόγραμμα προηγμένης προστασίας, καθώς η Google διεύρυνε πρόσφατα το πεδίο εφαρμογής του προγράμματος ώστε να περιλαμβάνει επίσης την προστασία από ιούς που έχουν ως στόχο τον Chrome. Αυτό είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό, καθώς ο Chrome έχει ήδη μια πολύ κακή φήμη όταν πρόκειται για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS