ΑρχικήsecurityΈφηβος στο εδώλιο για κλοπή κρυπτονομισμάτων και SIM-swapping

Έφηβος στο εδώλιο για κλοπή κρυπτονομισμάτων και SIM-swapping

Έφηβος στο εδώλιο για κλοπή κρυπτονομισμάτων και SIM-swapping: Ένας δεκαοχτάχρονος έφηβος από το Μόντρεαλ θα βρεθεί στο εδώλιο του δικαστηρίου καθώς κατηγορείται για κακούργημα που συνδέεται με την ανταλλαγή SIM και την κλοπή 50 εκατομμυρίων δολαρίων με επίκεντρο τους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

Ο έφηβος χάκερ, Samy Bensaci, κατηγορείται από τις καναδικές αρχές ότι είναι μέρος μιας συμμορίας που έκλεψε εκατομμύρια κρυπτονομίσματα από Αμερικανούς αλλά και από Καναδούς.Έφηβος

Μεταξύ των πολλών υποτιθέμενων θυμάτων ήταν γνωστοί Καναδοί επιχειρηματίες κρυπτογράφησης και συγγραφείς του ebook “Η επανάσταση του Blockchain: Πώς η τεχνογνωσία πίσω από το Bitcoin αλλοιώνει τα μετρητά, τις επιχειρήσεις και τον κόσμο”.

Ο Bersaci συνελήφθη στη Βικτώρια της Βρετανικής Κολομβίας στο τέλος του 2019. Τον επόμενο μήνα αφέθηκε ελεύθερος  με εγγύηση 200.000 καναδικών δισεκατομμυρίων δολαρίων και του απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε οποιοδήποτε διαδικτυακό gadget και σε κονσόλες παιχνιδιών, αλλά και η κατοχή ή η ανταλλαγή οποιουδήποτε τύπου κρυπτονομίσματος.SIM-swapping

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των χάκερς  φαίνεται να είχαν παρακολουθήσει το συνέδριο Consensus στη Νέα Υόρκη.

Τι είναι όμως το και SIM-swapping; Μια επίθεση SIM-swapping είναι η διαδικασία κατά την οποία οι χάκερς μπορούν να εξαπατήσουν την εταιρία τηλεπικοινωνιών και να μεταφέρουν τις κλήσεις στην κάρτα SIM του εισβολέα. Παρόλο που είναι κάτι σχετικά εύκολο να συμβεί, υποδηλώνοντας το θύμα με την υποστήριξη πελατών της τηλεπικοινωνίας, οι επιχειρήσεις επηρεάζονται από άτομα που χρησιμοποιούν τα στοιχεία τους για να διευκολύνουν το είδος του εγκλήματος. Με SIM-swapping, οι χάκερς μπορούν να παρακάμψουν τους περισσότερους μηχανισμούς επαλήθευσης και επαναφοράς κωδικού πρόσβασης που εξαρτώνται από τους αριθμούς τηλεφώνου.

Όσον αφορά τον έφηβο χάκερ, Samy Bensaci, διεξάγεται έρευνα από τις αρχές προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να κλέψει αντικείμενα κρυπτογράφησης από μία εταιρία και το προσωπικό της, παρά το γεγονός ότι αυτή η προσπάθειά του δεν στέφθηκε με επιτυχία .

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS