ΑρχικήinetΤα Windows 10 προτείνουν στους χρήστες Firefox να μεταβούν στο Edge

Τα Windows 10 προτείνουν στους χρήστες Firefox να μεταβούν στο Edge

Edge

Η Microsoft άρχισε να χρησιμοποιεί το μενού έναρξης των Windows 10, ώστε να ωθήσει τους χρήστες του Mozilla Firefox να μεταβούν στο Edge.

Μετά την κυκλοφορία του Edge από τη Microsoft, η εταιρία ξεκίνησε να προωθεί το νέο πρόγραμμα περιήγησης, κατά την πληκτρολόγηση διαφόρων λέξεων-κλειδιών στο μενού “Έναρξη των Windows 10”.

Όπως αναφέρει ένα Reddit Post, τα Windows 10 εμφανίζουν μια πρόταση για να μεταβείτε στο Microsoft Edge όταν το Firefox είναι εγκατεστημένο ή έχει ρυθμιστεί ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Το μήνυμα εμφανίζεται στο πάνω μέρος του μενού “Έναρξη” και λέει: “εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το Firefox; το Microsoft Edge είναι εδώ”.

Ένας άλλος χρήστης δήλωσε επίσης ότι είδε το μήνυμα για τη μετάβαση όταν πληκτρολόγησε Internet Explorer στο μενού Έναρξη.

Η Microsoft είναι σίγουρα πολύ υπερήφανη για το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge, καθώς είναι πιο γρήγορο, πιο συμβατό και προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα επεκτάσεων σε σύγκριση με το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge Legacy.

Η Microsoft είναι γνωστό ότι όταν θέλει να ωθήσει ένα νέο προϊόν είναι πάντα κάπως πιο πιεστική.

Για παράδειγμα, το 2016 η Microsoft άρχισε να προωθεί τα προγράμματα ανταμοιβής Microsoft Edge και Bing μέσω ειδοποιήσεων από τη γραμμή εργασιών των Windows 10.

Στη συνέχεια το 2018, η Microsoft άρχισε να δοκιμάζει ένα χαρακτηριστικό στο Windows 10 Insider builds, που θα σταματούσε την εγκατάσταση ανταγωνιστικών προγραμμάτων περιήγησης και θα έδειχνε μια διαφήμιση που θα προωθούσε το Edge.

Αυτή η τακτική της αναστολής εγκατάστασης ενός προγράμματος περιήγησης για την προώθηση του Edge δεν ήταν ικανοποιητική για πολλούς χρήστες και η Microsoft δεν την έθεσε ποτέ σε εφαρμογή.

Απενεργοποιήστε τις προτάσεις στο μενού Έναρξη των Windows 10

Εάν δεν θέλετε τα Windows 10 να εμφανίζουν προτάσεις όπως αυτή στο μενού “Έναρξη” των Windows 10, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε μέσω των ρυθμίσεων των Windows.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Εξατομίκευση -> Έναρξη και απενεργοποιήστε την επιλογή “Περιστασιακή εμφάνιση προτάσεων”.

Μόλις απενεργοποιηθεί, η Microsoft δεν θα παρουσιάζει πλέον προτάσεις στο μενού “Έναρξη”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS