Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 12:22
Αρχική security Mozilla: Απαγόρευσε περίπου 200 πρόσθετα στον Firefox μέσα σε δύο εβδομάδες

Mozilla: Απαγόρευσε περίπου 200 πρόσθετα στον Firefox μέσα σε δύο εβδομάδες

MozillaΤις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ερευνητική ομάδα της Mozilla μπλόκαρε 197 πρόσθετα Firefox, καθώς ανακάλυψε ότι ήταν επικίνδυνα. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι τα πρόσθετα εκτελούσαν κακόβουλο κώδικα, έκλεβαν δεδομένα χρήστη και έκρυβαν τον source code τους.

Σύμφωνα με τη Mozilla, τα πρόσθετα απαγορεύτηκαν και αφαιρέθηκαν από το portal Mozilla Add-on (AMO), ώστε να μην είναι δυνατή η εγκατάστασή τους. Επίσης, απενεργοποιήθηκαν και από τους browsers των χρηστών που τα έχουν ήδη εγκαταστήσει, ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Τα 129 από τα 197 πρόσθετα, που απαγορεύτηκαν, είχαν δημιουργηθεί από την εταιρεία 2Ring, μια εταιρεία πώλησης λογισμικού B2B. Η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή τα πρόσθετα κατέβαζαν και εκτελούσαν κώδικα από έναν απομακρυσμένο server.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Mozilla, τα πρόσθετα πρέπει να περιέχουν τον κώδικά τους και να μην πραγματοποιούν λήψη κώδικα από απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Για τον ίδιο λόγο απαγορεύτηκαν έξι άλλα πρόσθετα, που αναπτύχθηκαν από την Tamo Junto Caixa και τρία που θεωρήθηκαν ψεύτικα premium προϊόντα.

Πέρα από τη λήψη και εκτέλεση κώδικα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κάποια πρόσθετα συγκέντρωναν παράνομα δεδομένα χρήστη. Αυτά τα πρόσθετα ήταν τα εξής: WeatherPool και Social, Pdfviewer – tools, RoliTrade, Rolimons Plus και ένα άλλο ανώνυμο πρόσθετο.

Τέλος, απαγορεύτηκαν πρόσθετα που εμφάνιζαν κακόβουλη συμπεριφορά. Οι ερευνητές της Mozilla απαγόρευσαν 30 τέτοια πρόσθετα.

Η Mozilla ανέφερε μόνο τα IDs των πρόσθετων και όχι τα ονόματά τους. Οι προγραμματιστές τους θα πρέπει να καταργήσουν την κακόβουλη συμπεριφορά, αν θέλουν να επιτραπεί ξανά η κυκλοφορία τους.

Κάποια από τα πιο γνωστά πρόσθετα που απαγορεύτηκαν:

Like4Like.org: Οι ερευνητές της Mozilla ανακάλυψαν ότι το πρόσθετο συλλέγει τα credentials των χρηστών και τα tokens από social media websites και τα μεταφέρει σε άλλο site.

FromDocToPDF: Φορτώνει περιεχόμενο απομακρυσμένα στη νέα καρτέλα του Firefox.

Fake Youtube Downloader: Προσπαθεί να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στον browser των χρηστών.

EasySearch for Firefox, EasyZipTab, FlixTab, ConvertToPDF και FlixTab Search: Παρακολουθούν και συλλέγουν πληροφορίες που σχετίζονται με τις αναζητήσεις χρηστών.

Τέλος, το προσωπικό ασφαλείας της Mozilla απαγόρευσε αρκετά πρόσθετα που χρησιμοποιούσαν «obfuscated code», μια τεχνική που δυσκολεύει την ανάγνωση κώδικα. Στόχος είναι συνήθως η απόκρυψη κακόβουλης συμπεριφοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...

Snapchat: Σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Donald Trump!

Το Snapchat σταματάει να προωθεί περιεχόμενο του Προέδρου Donald Trump στη ροή «Discover» της εφαρμογής! Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρίας, καταλαβαίνουμε...