Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:46
Αρχική security Η πρώτη ενημέρωση της Adobe για το 2020 διορθώνει τρωτά σημεία εκτέλεσης...

Η πρώτη ενημέρωση της Adobe για το 2020 διορθώνει τρωτά σημεία εκτέλεσης κώδικα

Adobe

Η πρώτη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας της Adobe για το 2020 κυκλοφόρησε πρόσφατα και επιδιορθώνει ορισμένες ευπάθειες εκτέλεσης κώδικα και διαρροές πληροφοριών.

Ως τμήμα του τυπικού χρονοδιαγράμματος ασφαλείας της εταιρείας, τα τρωτά σημεία έχουν διορθωθεί στο Illustrator CC 2019 και στο Adobe Experience Manager.

Η έκδοση 24.0.2 του Adobe Illustrator CC 2019 στην πλατφόρμα Windows έχει λάβει επιδιορθώσεις για πέντε ζητήματα που αφορούν σε προβλήματα στη μνήμη. Τα ζητήματα αυτά, γνωστά ως CVE-2020-3710, CVE-2020-3711, CVE-2020-3712, CVE-2020-3713 και CVE-2020-3714, έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμα, αφού εάν εκμεταλλευτούν, τα τρωτά σημεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα σε ένα ευάλωτο μηχάνημα.

Υπάρχουν άλλα τέσσερα ζητήματα ασφαλείας, τα οποία εντοπίζονται στις εκδόσεις 6.0 έως 6.5 του Adobe Experience Manager. Τα πρώτα δύο, γνωστά ως CVE-2019-16466 και CVE-2019-16467, είναι Reflected Cross-Site Scripting (XSS) σφάλματα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμα. Επιπλέον, τα CVE-2019-16468 και CVE-2019-16469, που χαρακτηρίστηκαν ως μέτριας και άνω σημασίας, αφορούν τη διεπαφή του χρήστη.

Όλες οι παραπάνω ευπάθειες στο Adobe Experience Manager, θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν και να οδηγήσουν σε διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

- Advertisement -

Η Adobe ευχαρίστησε τους ερευνητές του FortiGuard Labs της Fortinet και τον Lorenzo Pirondini από την Netcentric για την ανακάλυψη των τρωτών σημείων και την ενημέρωση της εταιρείας γι’ αυτά.

Το Patch Tuesday της Microsoft, επιδιορθώνει 49 ζητήματα ασφάλειας, οκτώ από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κρίσιμα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την προεπιλεγμένη βιβλιοθήκη CryptoAPI, των Windows. Το σφάλμα, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση επιθέσεων Man-in-The-Middle (MiTM) στις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες HTTPS, έχει πλέον επιδιορθωθεί.

Τον Δεκέμβριο, η Adobe κυκλοφόρησε ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα για 17 κρίσιμα σφάλματα εκτέλεσης κώδικα στα Photoshop, Reader, Brackets, τα χειρότερα από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους χρήστες, για την ανάπτυξη κώδικα και επιθέσεων privilege escalation.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε νέα χαρακτηριστικά για το Cloud Experience, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του Adobe Stock στο Magento Commerce, τις αναβαθμίσεις λειτουργικότητας του webchat και τους ανανεωμένους αλγόριθμους Target. Το Adobe Experience Manager θα είναι επίσης σύντομα διαθέσιμο ως υπηρεσία cloud.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...