ΑρχικήinetΠώς θα ελέγξετε τη χρήση της μνήμης RAM στο Android 10;

Πώς θα ελέγξετε τη χρήση της μνήμης RAM στο Android 10;

RAM

Το μέγεθος της μνήμης RAM που διαθέτει ένα smartphone, μπορεί να έχει ζωτική σημασία για την συνολική του απόδοση. Όσο περισσότερη μνήμη έχει μία συσκευή, τόσο καλύτερα λειτουργεί.

Στην εποχή μας, η ποσότητα της μνήμης που μπορεί να διαθέτει μία συσκευή ποικίλει. Πολλές συσκευές χαμηλού και μεσαίου κόστους διαθέτουν μνήμη RAM από 4 GB έως 6 GB. Με το Android 10, η βελτιστοποίηση της μνήμης έχει γίνει ακόμη καλύτερη. Ωστόσο οι νέες εφαρμογές που κυκλοφορούν συνήθως καταναλώνουν μεγαλύτερα ποσά μνήμης.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να μπορούμε να ελέγχουμε τη χρήση της μνήμης στη συσκευή μας, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε πολλές εφαρμογές που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της, ώστε να μην μειώνεται η απόδοση του τηλεφώνου μας.

Πώς θα ελέγξετε τη χρήση της μνήμης RAM στο Android 10;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την κατανάλωση μνήμης RAM στη συσκευή σας.

  • Ενεργοποιήστε το μενού Developer Options αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη σελίδα “Πληροφορίες” στα Android Settings, στη συνέχεια πατήστε 5 φορές τον αριθμό δημιουργίας. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε και τον κωδικό PIN σας.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Developer Options.
  • Αγγίξτε την επιλογή Memory που βρίσκεται στην κορυφή.
  • Εδώ, θα μπορείτε να δείτε πόση μνήμη RAM χρησιμοποιείται. Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία χρήσης για μια ημέρα.
  • Τώρα, πατήστε στο Memory used by apps, αν θέλετε να μάθετε ακριβώς ποιες εφαρμογές τρώνε τη μνήμη RAM σας.

Πόση RAM έχει το τηλέφωνό μου;

Η σελίδα “Στατιστικά μνήμης” σας δείχνει επίσης τη συνολική χωρητικότητα μνήμης του τηλεφώνου σας.

Πώς να ελευθερώσετε μνήμη RAM στο Android;

Αν το smartphone σας δεν διαθέτει τη μεγαλύτερη μνήμη, τότε για να ελευθερώσετε ένα μέρος της, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή μνήμη.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε τη χρήση της μνήμης RAM στο τηλέφωνό σας είναι να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS