Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:05
Αρχική tweaks Ρυθμίστε το πότε να λήγει το PIN στα Windows 10

Ρυθμίστε το πότε να λήγει το PIN στα Windows 10

Σήμερα θα πειράξουμε την registry για να ρυθμίσουμε τον χρόνο λήξης του PIN στα Windows 10. Με αυτό μπορείτε να αναγκάσετε τους χρήστες να αλλάξουν τον PIN κωδικό τους, μέσα σε διάστημα από 1 έως 730 ημέρες.

Το PIN στα Windows 10 είναι ένας κωδικός επαλήθευσης της ταυτότητάς σας για την είσοδό σας σε αυτά. Αποτελείται από αριθμούς που θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο 4 ψηφία. Το PIN το ορίζει κάθε χρήστης ξεχωριστά για τον εαυτό του και δεν υπάρχει περιορισμός από την Microsoft, στο πόσα ψηφία να βάλει.

Μέσα στις δυνατότητες που έχει η ρουτίνα του PIN είναι να μπορείτε να ρυθμίσετε πότε θα λήγει και άρα πότε θα αναγκάζετε τον χρήστη να προβαίνει σε αλλαγή του PIN του. Φυσικά αυτό έχει μικρή εφαρμογή σε ένα οικιακό υπολογιστή, αλλά εξυπηρετεί τις ανησυχίες ασφάλειας ενός administrator μίας εταιρείας.

Σε ορισμένες από τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows 10, η ρύθμιση της χρονικής λήξης του PIN δεν ήταν διαθέσιμη.Η Microsoft έχει πλέον προσθέσει αυτή την δυνατότητα στις νεότερες εκδόσεις.

Πώς να ρυθμίσετε τη λήξη του PIN στα Windows 10
Η λήξη του PIN στο Windows 10 είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Επειδή θα πειράξετε το μητρώο, κάντε πρώτα ένα backup αυτού, για κάθε ενδεχόμενο. Για οδηγίες πατήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

2. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε την λέξη regedit. Κάντε κλικ στο πλήκτρο ΟΚ για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Στο επεξεργαστή μητρώου και στο αριστερό παράθυρο μεταβείτε στο ακόλουθο κλειδί μητρώου:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft

4. Κάντε δεξί κλικ στο κλειδί μητρώου “Microsoft” , επιλέξτε “Δημιουργία > Κλειδί  (New > Key) . Ονομάστε το νεοδημιουργημένο δευτερεύον κλειδί ως PassportForWork . Παρόμοια, δημιουργήστε και το δευτερεύον κλειδί μητρώου PINComplexity κάτω από το PassportForWork . Εάν αυτά τα κλειδιά μητρώου υπάρχουν ήδη, παραλείψτε τη δημιουργία νέων κλειδιών.

Τώρα, στο δεξιό παράθυρο του κλειδιού μητρώου PINComplexity ( HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ PassportForWork \ PINComplexity ), κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Δημιουργία > Τιμή DWORD  (32 bit). Ονομάστε τη νέα συμβολοσειρά μητρώου ως Expiration. Κάντε διπλό κλικ στη συμβολοσειρά για να τροποποιήσετε τα δεδομένα της τιμής :

5. Ρυθμίστε την αρχικά τη Δεκαδική Βάση και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε οποιαδήποτε τιμή μεταξύ 1 και 730 που θα είναι αριθμός ημερών που το PIN θα λήξει. Σε αυτό το παράδειγμα, βάζουμε 60 ως δεδομένα τιμής , οπότε το PIN θα λήξει εντός 60 ημερών. Κάντε κλικ στο κουμπί OK , κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

Ρύθμιση μέσω πολιτικής τοπικής ομάδας: Οι ίδιες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν και μέσω της πολιτικής τοπικής ομάδος. Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας της πολιτικής τοπικής ομάδος (Win+ R και γράψτε qpedit.msc).

Εκεί πηγαίνετε στο  Ρύθμιση παραμέτρων υπολογιστή > Πρότυπα διαχείρισης > Σύστημα > Πολυπλοκότητα PIN και κάντε διπλό κλικ στο “Λήξη” στο δεξί παράθυρο. Ορίστε το ως “Ενεργοποιημένο” και δώστε το νούμερο των ημερών που επιθυμείτε. Μπορείτε να ορίσετε από  1 έως 730 ημέρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In Depth IT Security News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...

FBI: Hackers στέλνουν κακόβουλους δίσκους USB μέσω USPS

Οι hackers από την ομάδα ηλεκτρονικών εγκλημάτων FIN7 έχουν στοχεύσει διάφορες επιχειρήσεις με κακόβουλες συσκευές USB που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο όταν συνδέονται...

Δωρεάν screen sharing λογισμικό επιτρέπει τη σύνδεση σε PC συνεργατών

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η...