ΑρχικήinetIntel και MediaTek ετοιμάζουν 5G modems για υπολογιστές

Intel και MediaTek ετοιμάζουν 5G modems για υπολογιστές

Η Intel ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την MediaTek για την ανάπτυξη 5G modems για φορητούς υπολογιστές, με τα νέα τους προϊόντα να παρουσιάζονται από τις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με την εταιρική συμφωνία, η Intel θα αναπτύξει τις απαραίτητες προδιαγραφές υλικού και λογισμικού για τα 5G PC modems, συμπεριλαμβανομένων των host drivers του λειτουργικού συστήματος, ενώ η MediaTek θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή των 5G modems.

Intel

«Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, οι καταναλωτές θα μπορούν να περιηγούνται, να μεταδίδουν και να παίζουν παιχνίδια με ταχύτερους ρυθμούς στους υπολογιστές τους, καινοτομώντας με 5G τρόπους που δεν έχουμε φανταστεί ακόμη», δήλωσε ο πρόεδρος της MediaTek, Joe Chen.

Σύμφωνα με την Dell και την HP θα είναι μεταξύ των πρώτων κατασκευαστών υπολογιστών που θα προσφέρουν φορητούς υπολογιστές που θα διαθέτουν μόντεμ 5G της Intel και της MediaTek.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι συνεργάζονται με την Fibocom για να αναπτύξουν M.2 modules.

Τον Απρίλιο, η Intel αποφάσισε να εγκαταλείψει την 5G phone modem επιχείρηση, η οποία πωλήθηκε στην Apple με συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, λίγους μήνες αργότερα.

η Intel δήλωσε ότι η απόφαση για την απόσυρση της 5G phone modem επιχείρησης ήταν επειδή δεν υπήρχε “σαφής δρόμος για κερδοφορία και θετικές αποδόσεις”.

Κατά τη διάρκεια του CES 2019, η Intel ανακοίνωσε επίσης την πιο πρόσφατη 5G and AI ανακάλυψη ως μέρος του Project Athena, ενός προγράμματος καινοτομίας με νέες προδιαγραφές του κλάδου για φορητούς υπολογιστές.

Η Intel δήλωσε ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένονται οι πρώτες συσκευές που χρησιμοποιούν το Project Athena, σε συνεργασία με τους εταίρους καινοτομίας της στο έργο, όπως οι Dell, Google, HP, Samsung, Microsoft, Acer, Asus, Lenovo και Innolux.

«Συμπεριλαμβανομένης της 5G και της τεχνητής νοημοσύνης, το Project Athena δημιουργεί ένα δρόμο προς τα εμπρός για την επιτάχυνση της καινοτομίας των φορητών υπολογιστών», ανέφερε η Intel στο CES.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS