ΑρχικήsecurityPwn2Own: Hackers παραβίασαν την Amazon, Sony, Xiaomi και Samsung!

Pwn2Own: Hackers παραβίασαν την Amazon, Sony, Xiaomi και Samsung!

Στο Pwn2Own Hacking διαγωνισμό που διεξήχθη στο Τόκιο στις 6-7 Νοεμβρίου, δύο white-hat hackers γνωστοί ως Fluoroacetate παραβίασαν συσκευές της Amazon, Samsung, Sony, Xiaomi και άλλων. Η ομάδα κέρδισε χρηματικά έπαθλα αξίας 145.000 δολαρίων και 15 βαθμούς Master of Pwn που τους εξασφάλιζαν κυρίαρχο προβάδισμα ενάντια των υπόλοιπων διαγωνιζομένων.

Η Fluoroacetate, η οποία αποτελείται από τους hackers, Amat Cama και Richard Zhu, τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της όταν κατάφερε να παρακάμψει πέντε συσκευές. Γράφοντας ιστορία, το δίδυμο χάκαρε την Sony X800G TV, αποτελώντας την πρώτη παραβιασμένη τηλεόραση σε έναν διαγωνισμό Pwn2Own.

Pwn2Own

Επόμενοι στόχοι τους το Amazon Echo Show και η Samsung Q60 TV, ο οποίοι κατακτήθηκαν μέσω integer overflow στο JavaScript. Για το χακάρισμα του Xiaomi Mi 9, το δίδυμο χρησιμοποίησε ένα JavaScript exploit για να εξαγάγει μια εικόνα από το smartphone. Στη συνέχεια, στη λίστα τους ήταν το Samsung Galaxy S10, το οποίο παραβιάστηκε μέσω την εισχώρησης ενός αρχείου με τη χρήση stock overflow. Τελευταίο στη λίστα τους ήταν το Netgear Nighthawk Smart Wi-Fi Router R6700 (διεπαφή LAN).

Η ομάδα Fluoroacetate συγκέντρωσε συνολικά $ 145,000 και 15 βαθμούς Master Pwn στο τέλος της πρώτης ημέρας στο Pwn2Own, με την ακόλουθη σειρά.

Sony X800G smart TV: $ 15.000 και Master of Pwn points.

Amazon Echo Show 5: $ 60.000 και 6 Master of Pwn points.

Samsung Q60 smart TV: 15.000 δολάρια και Master of Pwn points.

Xiaomi Mi9 smartphone: $ 20.000 και 2 Master of Pwn points.

Samsung Galaxy S10: $ 30.000 και Master of Pwn points.

Το Pwn2Own ένας διαγωνισμός hacking που διεξήχθη για πρώτη φορά το 2007 με σκοπό να καταδείξει τα ελαττώματα ασφαλείας που υπάρχουν στα ευρέως χρησιμοποιούμενα λογισμικά και συσκευές. Στόχος των hackers είναι να εντοπίσουν τρωτά σημεία για έναν προκαθορισμένο κατάλογο λογισμικού και συσκευών και να κερδίσουν πόντους για τις επιτυχημένες ανακαλύψεις.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, η Fluoroacetate, κατέκτησε την πρώτη θέση κερδίζοντας το μεγάλο χρηματικό έπαθλο και πολλά δώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της ομάδας είναι η παραβίαση του Samsung Galaxy S10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS