ΑρχικήinetΗ Apple καταργεί όλα τα vaping apps από το App Store εξαιτίας...

Η Apple καταργεί όλα τα vaping apps από το App Store εξαιτίας των 42 θανάτων

Η Apple καταργεί όλα τα vaping apps από το App Store μετά την δημοσιοποίηση του CDC report που αναφέρει ότι 42 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από ασθένειες των πνευμόνων που σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δήλωσαν ότι υπήρχαν άλλες 2,172 περιπτώσεις σοβαρών αναπνευστικών ασθενειών που σχετίζονται είτε με τη νικοτίνη είτε με προϊόντα κάνναβης.

vaping

Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η Apple θα απομακρύνει όλες τις εφαρμογές που σχετίζονται με το vaping από το App Store.

Η εταιρεία δεν έχει επιτρέψει ποτέ την άμεση πώληση vaping προϊόντων από το App Store. Αλλά υπήρχαν εφαρμογές που επέτρεπαν στους ανθρώπους να ελέγχουν τη θερμοκρασία και το φωτισμό των συσκευών τους, ενώ άλλοι παρείχαν ειδήσεις, συνομιλίες και παιχνίδια.

Η Apple είχε ήδη κάνει το πρώτο της βήμα από τον Ιούνιο, όταν σταμάτησε να δέχεται νέες εφαρμογές που προωθούν το vaping.

Να σημειώσουμε ότι όσοι διαθέτουν ήδη ένα vaping app στο iPhone τους θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν και να το εγκαταστήσουν σε νέες συσκευές.

Apple

«Προσπαθούμε να κάνουμε το App Store ένα αξιόπιστο μέρος για να κατεβάσετε εφαρμογές. Εξετάζουμε συνεχώς τις εφαρμογές για να καθορίσουμε τους κινδύνους για την υγεία και την ευημερία των χρηστών μας.»

Πρόσφατα, εμπειρογνώμονες από το CDC και την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία έχουν αποδώσει ποικίλες βλάβες στους πνεύμονες και θανάτους σε προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου και vaping, φθάνοντας να αποκαλούν την εξάπλωση αυτών των συσκευών ως επιδημία των νέων.

Η έκθεση του CDC αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένες αιτίες και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην χρησιμοποιήσουν όλα τα e-cigarette ή vaping προϊόντα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS