ΑρχικήsecurityCTF παιχνίδια: Κατάλληλα για ευαισθητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο cybersecurity

CTF παιχνίδια: Κατάλληλα για ευαισθητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο cybersecurity

Προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι να ενδιαφέρονται για τις αναδυόμενες τεχνικές ασφάλειας του κυβερνοχώρου, οι κρατικές υπηρεσίες προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους μέσω παιχνιδιών – όπως capture the flag (CTF) σε διαφορετικά σενάρια που προσομοιάζουν κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Ο Bill Rowan, αντιπρόεδρος ομοσπονδιακών πωλήσεων στην εταιρεία λογισμικού VMware, δήλωσε πρόσφατα ότι αυτές οι προσπάθειες είναι χρήσιμες για την ευαισθητοποίηση των χρηστών.

Μέσω των παιχνιδιών ενημερώνονται οι κρατικοί υπάλληλοι, οι φοιτητές ή όσοι θέλουν να αποκτήσουν μια εικόνα για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου. Το Τμήμα Πληροφορικής της Βόρειας Καρολίνας, για παράδειγμα, συνεργάστηκε με τη VMware κατά τη διάρκεια μιας κρατικής εκδήλωσης που ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα για τη διεξαγωγή ενός capture-the-flag παιχνιδιού. Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει επιθετικές και αμυντικές τακτικές που οι ομάδες του κυβερνοχώρου θα εκτελούσαν σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μια επίθεση ransomware.

Ασκήσεις όπως το capture-the-flag game (CTF) βοηθούν στην ενεργή συμμετοχή αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

CTF

«Η ευαισθητοποίηση στον κυβερνοχώρο και η πληροφόρηση στον κυβερνοχώρο είναι ευθύνη του καθενός μέσα σε έναν οργανισμό, και όχι μόνο των ειδικών ασφαλείας», δήλωσε ο Ρόουαν.

Παρόλο που η τεχνολογία έχει τραβήξει την προσοχή των πολιτικών, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω στην διαδικτυακή ασφάλεια. Ο Rowan είπε ότι η τεχνολογία χωρίς ενσωματωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι το όνειρο ενός hacker.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS