ΑρχικήsecurityΓερουσιαστές υποψιάζονται ότι το TikTok είναι επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των...

Γερουσιαστές υποψιάζονται ότι το TikTok είναι επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

TikTokΔύο γερουσιαστές, ο Δημοκρατικός Charles Schumer και ο Ρεπουμπλικάνος Tom Cotton ζήτησαν από τους Αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν μια έρευνα για να διαπιστώσουν αν το TikTok, η κινεζική social media εφαρμογή, αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Οι δύο γερουσιαστές δήλωσαν ότι μια εφαρμογή με πάνω από 110 εκατομμύρια λήψεις (στις ΗΠΑ) θα μπορούσε να είναι μια δυνητική απειλή.

Σε επιστολή που έστειλαν στους αρμόδιους, ανέφεραν: “Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες, ζητάμε από την Κοινότητα Πληροφοριών να προβεί σε αξιολόγηση των κινδύνων, που δημιουργεί το TikTok και οποιαδήποτε άλλη κινεζική πλατφόρμα”.

Η εφαρμογή TikTok έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, από τον Ιανουάριο του 2019.

Οι κινεζικές εφαρμογές λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες-νόμους (σχετικά με την ασφάλεια), που έχει θέσει η Κίνα. Σύμφωνα με τους γερουσιαστές, υπάρχουν πολλοί ειδικοί ασφαλείας που ανησυχούν γι’ αυτούς τους νόμους, γιατί υπάρχει η πεποίθηση ότι οι κινεζικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Οι Schumer και Cotton πιστεύουν ότι και το TikTok μπορεί να είναι αναγκασμένο να ακολουθεί τους κινεζικούς νόμους, όπως αυτούς που σχετίζονται με τη λογοκρισία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως πολιτικά και άλλα ευαίσθητα θέματα (π.χ. πρόσφατες διαμαρτυρίες του Χονγκ Κονγκ).

Μια άλλη ανησυχία των γερουσιαστών είναι ότι το TikTok θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανό στόχο για hackers ξένων κυβερνήσεων (π.χ. για επιθέσεις, όπως αυτές που έγιναν στις εκλογές των ΗΠΑ το 2016).

Από τη μεριά της, η εταιρεία πίσω από το TikTok ανέφερε σε ένα blog  post ότι η εφαρμογή βασίζεται στη διαφάνεια για τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ αλλά και σε όλες τις άλλες χώρες.

Ακόμα, είπε ότι όλα τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών αποθηκεύονται στις ΗΠΑ, ότι τα κέντρα δεδομένων βρίσκονται εκτός της Κίνας και ότι κανένα από τα δεδομένα δεν υπόκειται στην κινεζική νομοθεσία.

“Το TikTok δεν αφαιρεί περιεχόμενο με βάση αυτό που θέλει η Κίνα. Η κινεζική κυβέρνηση δεν μας ζήτησε ποτέ να αφαιρέσουμε περιεχόμενο, αλλά δεν θα το κάναμε ακόμα και αν μας το ζητούσε”, ανέφερε η εταιρεία.

“Δεν επηρεαζόμαστε από καμία ξένη κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής κυβέρνησης. Το TikTok δεν λειτουργεί στην Κίνα, και ούτε θα λειτουργήσει στο μέλλον”.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία πίσω από το TikTok ανακοίνωσε ότι προσέλαβε ειδικούς επαγγελματίες για να την αναθεώρηση των πολιτικών περιεχομένου της εταιρείας. Αυτό έγινε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ενίσχυση της διαφάνειας.

Το αίτημα για έρευνα σχετικά με το TikTok έγινε γιατί ο γερουσιαστής Marco Rubio είχε πει, στην αρχή του μήνα, ότι η εφαρμογή λογοκρίνει περιεχόμενο στις ΗΠΑ, για να συμμορφωθεί με τους νόμους και τα συμφέροντα της κινεζικής κυβέρνησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS