ΑρχικήReviewsGreat White Shark: το πλεονέκτημα της Κίνας στο πεδίο της μάχης

Great White Shark: το πλεονέκτημα της Κίνας στο πεδίο της μάχης

Στην Κίνα αποκαλύφθηκε, αυτές τις μέρες, ένα πειραματικό ελικόπτερο επίθεσης που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο. Η περίεργη αυτή ιπτάμενη μηχανή ονομάζεται “Great White Shark” και διαθέτει οπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Φημολογείται επίσης, ότι ενδέχεται να “πετάξει” από τις αρχές του επόμενου έτους.

Ύστερα από παρουσία του σε αεροπορική επίδειξη στο Πεκίνο, την περασμένη βδομάδα, άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν φωτογραφίες online από το αεροσκάφος με το ασυνήθιστο κεντρικό πιλοτήριο, που θυμίζει UFO.

great white shark

Η κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times επιβεβαίωσε αργότερα ότι το μηχάνημα ήταν ένα νέο είδος πειραματικού ελικοπτέρου, γνωστό ως “Great White Shark”.

Το σκάφος είναι πιθανό να επικαλυφθεί με υλικά απόκρυψης και να “φορτωθεί” με πυραύλους, καθιστώντας το ένα δυνητικά θανατηφόρο όπλο στο πεδίο της μάχης.

«To “Great White Shark” είναι ένα ελικόπτερο υψηλής ταχύτητας σχεδιασμένο για μελλοντικό ψηφιακό πόλεμο», γράφει η Global Times. Συνεχίζει γράφοντας ότι οι Κινέζοι στρατιωτικοί λόγω του φουτουριστικού σχεδιασμού που έχει το αεροσκάφος, δηλαδή τις υψηλές ταχύτητες και τη μυστικότητα, θεωρούν ότι έχουν ένα δυνατό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης.

Το ελικόπτερο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βιομηχανική Βάση Βιομηχανικών Ελικοπτέρων της Κίνας στην ανατολική κινεζική συνοικία Binhai. Ουσιαστικά ήταν ένας φαρδύς μεταλλικός δακτύλιος με ένα πιλοτήριο που στεγάζεται στο κέντρο του. Το μήκος του είναι περισσότερο από επτά μέτρα και το πλάτος του τρία μέτρα. Το μέγεθός του είναι κατάλληλο για να μην ανιχνεύεται εύκολα στο πεδίο της μάχης.

great white shark

Μπορεί φαινομενικά να φτάσει σε ταχύτητες έως και 400 μίλια / ώρα και να πετάξει μέχρι τα 20.000 πόδια.

Η Κίνα λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι γίνεται απειλητικά γρήγορα η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου. Πρόσφατα ενίσχυσε τις ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες στα 140 δισεκατομμύρια λίρες.

Για λόγους σύγκρισης, η Βρετανία δαπανά 48 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τους στρατιωτικούς της, ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός των Ηνωμένων Πολιτειών – ο μεγαλύτερος στον κόσμο – ανέρχεται σε 696 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS