ΑρχικήsecurityΈντονες ανησυχίες για πόλεμο στο κυβερνοχώρο εκφράζει η Βρετανία!

Έντονες ανησυχίες για πόλεμο στο κυβερνοχώρο εκφράζει η Βρετανία!

 Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και οι εκστρατείες παραπληροφόρησης από κράτη, κυβερνήσεις και τρομοκρατικές ομάδες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η Βρετανία φαίνεται αν ανησυχεί για έναν επερχόμενο πόλεμο στον κυβερνοχώρο.

Ο βρετανικός στρατός θα λάβει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, των hackers, της ψηφιακής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης, σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου Άμυνας.

πόλεμο κυβερνοχώρο

«Μια μονάδα που ονομάζεται Sixth Division θα επανεισαχθεί ως μέρος των σχεδίων του Field Army… για να νικήσουμε τους αντιπάλους τόσο πάνω όσο και κάτω από το όριο των συμβατικών συγκρούσεων», δήλωσε το Υπουργείο.

Τα στρατεύματα που θα προσληφθούν στο τμήμα θα εκπαιδευτούν στη συλλογή πληροφοριών και στη συγκαλυμμένη επιτήρηση, καθώς και σε μια ποικιλία δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Ο γενικός υπολοχαγός Ivan Jones, διοικητής του Field Army, δήλωσε: «Ο χαρακτήρας του πολέμου συνεχίζει να αλλάζει, καθώς τα όρια μεταξύ συμβατικού και αντισυμβατικού πολέμου αποκλίνουν όλο και περισσότερο.»

«Ο στρατός πρέπει να παραμείνει προσαρμόσιμος και να εξελιχθεί ως δύναμη μάχης.»

Ένα πρόσφατο παράδειγμα που αποδεικνύει πόσο έχει αλλάξει η μορφή των πολέμων προέκυψε όταν πηγές της Ρωσία μοιράστηκαν ψεύτικες ιστορίες κακής συμπεριφοράς από στρατιώτες του βρετανικού στρατού κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Κροατία.

Παρά την αναδιάρθρωση, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον αριθμό προσωπικού ή στη χρηματοδότηση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS