ΑρχικήsecurityAndroid και iOS έχουν διορθώσει 440 ευπάθειες κατά το 2019

Android και iOS έχουν διορθώσει 440 ευπάθειες κατά το 2019

ευπάθειες Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (60%) των συσκευών που έχουν πρόσβαση σε εταιρικές πληροφορίες είναι κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλειά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα της Zimperium, αυτό δεν συμβαίνει. Οι συσκευές είναι ευάλωτες σε ευπάθειες.

Περισσότερο από το 1/4 (27%) των κινητών συσκευών ήταν ευάλωτο σε διάφορες ευπάθειες, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Πολλές φορές οι χρήστες δεν εφαρμόζουν τις βασικές πρακτικές ασφαλείας στις συσκευές τους και δεν φροντίζουν να ενημερώνουν το λειτουργικό τους σύστημα.

H Zimperium ανέλυσε πληροφορίες από περισσότερα από 45 εκατομμύρια endpoints. Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές, είναι ότι οι διανομείς iOS και Android εξέδωσαν διορθώσεις για 440 ευπάθειες ασφαλείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η Apple διόρθωσε 185 ευπάθειες. Πέρυσι, είχαν διορθωθεί 120. Το 62% αυτών των ευπαθειών θεωρήθηκε κρίσιμο για την ασφάλεια, το 25% θεωρήθηκε μέση απειλή και το 13% αφορούσε ευπάθειες χαμηλής σημασίας.

Το Android, από την άλλη μεριά, διόρθωσε 255 ευπάθειες μέσα στο πρώτο μισό του έτους. Την προηγούμενη χρονιά, είχαν εκδοθεί ενημερώσεις για 492 σφάλματα. Μόνο το 20% των ευπαθειών του Android θεωρήθηκε κρίσιμο.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι πολλές από τις ευπάθειες που εντοπίστηκαν σε iOS και Android συσκευές ήταν επικίνδυνες τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την έκθεση, παρατηρήθηκε απουσία κωδικών πρόσβασης PIN και απουσία κρυπτογράφησης σε πολλές συσκευές.

Οι ειδικοί λένε ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται πάντα σε κίνδυνο. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν συνεχώς να επωφεληθούν από την έλλειψη ασφάλειας στις κινητές συσκευές. Επιπλέον, τα σφάλματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι hackers, είναι πολλά, όπως έδειξε και η συγκεκριμένη έρευνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS