ΑρχικήinetΤο Mozilla απορρίπτει τα ΗΑΕ από διαδικτυακούς φύλακες ασφαλείας

Το Mozilla απορρίπτει τα ΗΑΕ από διαδικτυακούς φύλακες ασφαλείας

Mozilla

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Reuters, η Mozilla εμπόδισε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ε.Α.Ε.) από το να γίνουν ένας από τους διαδικτυακούς φύλακες ασφαλείας, αφού ανακάλυψαν ένα πρόγραμμα κατασκοπείας που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση. Η Mozilla ανακοίνωσε την απόρριψη σε μία δήλωσή της νωρίτερα τον Ιούλιο, ανακοινώνοντας επίσης  στους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Firefox, ότι είναι ασφαλείς από επιθέσεις.

Εάν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γίνονταν ένας από τους διαδικτυακούς φύλακες του κυβερνοχώρου του Mozilla Firefox, σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν την εταιρία DarkMatter με έδρα το Αμπού Ντάμπι, η οποία όμως ανακαλύφθηκε ότι είχε αναμειχθεί σε μία κυβερνητική υπόθεση hacking με την ονομασία Project Raven. Η DarkMatter χρησιμοποιούσε ως προσωπικό για το Project Raven, πολλούς πρώην αξιωματούχους μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με σκοτεινό παρελθόν.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η DarkMatter είχε χρησιμοποιήσει το Project Raven για να χακάρει τους λογαριασμούς ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοσιογράφων και αξιωματούχων αντίπαλων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η DarkMatter αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση και δήλωσε ότι πρόκειται για ψεύτικες και παραπλανητικές δηλώσεις.

Ο senior director of engineering της Mozilla, δήλωσε ότι τα άρθρα που κυκλοφόρησαν από τα Reuters, New York Times και Intercept και αναφέρονται στην κακόβουλη δραστηριότητα της DarkMatter, ανάγκασαν την εταιρεία να επανεξετάσει τη σχέση της μαζί της και ότι δεν ήταν πλέον σίγουροι αν έπρεπε να εμπιστευτούν την DarkMatter.

Οι ιστότοποι που επιθυμούν να χαρακτηριστούν επισήμως ως “ασφαλείς” πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία πιστοποίησης στην οποία ένας εξωτερικός οργανισμός, όπως η DarkMatter, επιβεβαιώνει την ταυτότητα του site και εγγυάται την ασφάλειά του. Αν όμως ο εξωτερικός αυτός οργανισμός πιστοποίησης ασχολείται με την εποπτεία, οι ιστοτόποι που μιμούνται τις τράπεζες και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να παραβιαστούν, επιτρέποντας στην εταιρεία να κατασκοπεύει τους χρήστες και στους hacker να παρεμποδίζουν τα δεδομένα.

Ο Benjamin Gabriel, γενικός σύμβουλος της DarkMatter, δήλωσε ότι η απόφαση της Mozilla δείχνει μία προκατάληψη προς την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS