ΑρχικήsecurityΟ Firefox 70 φέρνει το Lockwise password manager. Ετοιμαστείτε για πολλά hacks!

Ο Firefox 70 φέρνει το Lockwise password manager. Ετοιμαστείτε για πολλά hacks!

Η Mozilla φέρνει το Lockwise password manager στον Firefox 70, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου. Ο Firefox 70 θα τραβήξει σίγουρα τα βλέμματα πολλών hackers. Να είστε προετοιμασμένοι!

Στο πρόγραμμα περιήγησης θα είναι ενσωματωμένο το Firefox Monitor, το οποίο θα παρέχει προειδοποιήσεις στους χρήστες όταν οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης τους έχουν αποκαλυφθεί από ένα hack δεδομένων.

Lockwise password manager

Σύμφωνα με τα Firefox bug reports, το Lockwise θα εγγράφει αυτόματα ζεύγη ονόματος-χρήστη και κωδικού πρόσβασης, θα παράγει πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης, θα εντοπίζει παραβιασμένους λογαριασμούς και θα καθοδηγεί τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει.

Προς το παρόν, μόνο η έκδοση Nightly του Firefox περιλαμβάνει το ενσωματωμένο Lockwise. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Nightly, πρέπει να πληκτρολογήσετε συνδέσεις στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.

Κατά τη δημιουργία μιας νέας σύνδεσης, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν ένα όνομα χρήστη και με την βοήθεια του password manager του Firefox θα ξεκλειδώνουν τον κωδικό πρόσβασης. Στον Firefox, κάνοντας δεξί κλικ στο πεδίο “Password και επιλέγοντας Use a Securely Generated Password ουσιαστικά δημιουργείται ένας κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης που θα προκύψει θα περιλαμβάνει γράμματα, τόσο κεφαλαία όσο και πεζά, και αριθμούς.

Lockwise password manager

Ορισμένες από τις αλλαγές που θα εντοπίσουμε στον Firefox 70 πηγάζουν από το πάντρεμα του Lockwise και του Firefox Monitor. Το Firefox Monitor κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018 ως ειδοποίηση εντός του προγράμματος περιήγησης όταν ένας χρήστης κατευθύνεται προς έναν ιστότοπο που είχε πρόσφατα παραβιαστεί. Το Lockwise, κυκλοφόρησε το Μάιο ως add-on για τον Firefox για επιτραπέζιους υπολογιστές, ακολουθώντας τους ήδη υπάρχοντες διαχειριστές κωδικών πρόσβασης Android και iOS.

Οι δύο λειτουργούν μαζί, μια ενδιαφέρουσα συνεργασία που κανένα άλλο πρόγραμμα περιήγησης δεν προσφέρει, μέχρι στιγμής. Ενώ ο συνδυασμός Lockwise-Monitor στο Firefox Nightly ήταν δωρεάν, οι χρήστες δεν πρέπει να εκπλαγούν εάν η Mozilla τελικά τους χρεώσει για την νέα δυνατότητα. Στη τελική, η Mozilla δεν κράτησε ποτέ μυστική την επιθυμία της να αυξήσει τα έσοδα, πωλώντας συνδρομές, πιθανώς σε μεμονωμένα άτομα ή σε μια σειρά υπηρεσιών που ενισχύουν το πρόγραμμα περιήγησης.

Ο Firefox 70 θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS