ΑρχικήinetΜια πρώτη ματιά στο ενημερωμένο Add-ons Manager του Firefox

Μια πρώτη ματιά στο ενημερωμένο Add-ons Manager του Firefox

managerΟ add-ons manager του προγράμματος περιήγησης ιστού του Firefox αποτελεί βασικό στοιχείο του. Οι χρήστες του Firefox μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να διαχειριστούν εγκατεστημένες επεκτάσεις, θέματα και γλώσσες προγραμματισμού.

Η Mozilla, σχεδιάζει να ξεκινήσει το νέο about:config στο Firefox 67 που χρησιμοποιεί πρότυπα ιστού και εργάζεται επίσης πάνω σε μια νέα έκδοση του about:addons.

Ενώ δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η νέα έκδοση στο Firefox Stable, είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί μάλλον σύντομα.

Η εταιρεία ξεκίνησε έναν αρχικό επανασχεδιασμό του add-ons manager τον Οκτώβριο του 2018. Αυτό το αρχικό κύμα αλλαγών εισήγαγε τις αλλαγές που έγιναν στη διεπαφή χωρίς να καταργήσει οποιαδήποτε λειτουργικότητα από αυτή.

Μέρος του επανασχεδιασμού ξεκίνησε ήδη στις πρόσφατες εκδόσεις Firefox Nightly. Θα πρέπει να αλλάξετε τη διαμόρφωση για να ξεκλειδώσετε τον νέο Add-ons Manager. Σημειώστε ότι αυτή τη στιγμή είναι μόνο μερικώς ενσωματωμένο στο Firefox Nightly και ότι ορισμένες λειτουργίες του δεν είναι διαθέσιμες. Είναι εντάξει για να πάρετε μια πρώτη γεύση, αλλά όχι αρκετά λειτουργικό για να το χρησιμοποιήσετε ώστε να διαχειριστείτε τα πρόσθετα.

  • Φορτώστε το about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox.
  • Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί.
  • Κάντε αναζήτηση για extensions.htmlaboutaddons.enable.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί εναλλαγής για να το ορίσετε ως True.

Η επιλογή True σημαίνει ότι ο Firefox εμφανίζει το about:config, χρησιμοποιώντας τον επερχόμενο σχεδιασμό της σελίδας, ενώ η επιλογή False ότι χρησιμοποιείται ο παλιός.

Η Mozilla σχεδιάζει αρκετές σημαντικές αλλαγές στη σελίδα. Ωστόσο πρέπει να έχουμε υπόψην μας ότι είναι πιθανό ορισμένα στοιχεία να αλλάξουν καθώς προχωρά η διαδικασία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα κουμπιά της διασύνδεσης, π.χ. απενεργοποίηση ή κατάργηση, με ένα μόνο μενού για κάθε εγκατεστημένη επέκταση. Αυτό αφήνει περισσότερο χώρο για τίτλους και περιγραφές.

Κάνοντας κλικ στο μενού, εμφανίζονται επιλογές για εναλλαγή της κατάστασης (ενεργοποίηση / απενεργοποίηση), κατάργηση και άνοιγμα των προηγμένων επιλογών.

Οι ενεργές και απενεργοποιημένες επεκτάσεις, διαχωρίζονται μεταξύ τους με μεγαλύτερη σαφήνεια στον νέο Manager.

Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι οι πληροφορίες χωρίζονται σε καρτέλες στη σελίδα. Οι καρτέλες details, preferences και permissions εμφανίζονται όταν διαλέγετε τις επιλογές για προχωρημένους.

Το Firefox ανοίγει την καρτέλα “details” από προεπιλογή. Το εάν αυτό είναι η καλύτερη επιλογή ωστόσο, είναι ακόμα προς συζήτηση.

Η καρτέλα “details”, απαριθμεί την περιγραφή της επέκτασης και τους συνδέσμους για τον ιστότοπο του προγραμματιστή, τις αναθεωρήσεις και μια επιλογή για να αφήσετε μια κριτική.

Η καρτέλα “preferences” παραθέτει γενικές επιλογές και πληροφορίες μόνο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εδώ το κουμπί της γραμμής εργαλείων, να επιτρέψετε στην επέκταση να εκτελείται σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης και να ελέγχετε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Ένα κλικ στο “visit website” ανοίγει τις επιλογές επέκτασης.

Τέλος, η καρτέλα “permissions” εμφανίζει όλα τα απαιτούμενα δικαιώματα. Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν θα είναι δυνατή η απαγόρευση ορισμένων δικαιωμάτων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS