ΑρχικήinetΠως να φτιάξετε τα σπασμένα extensions στο Google Chrome 72

Πως να φτιάξετε τα σπασμένα extensions στο Google Chrome 72

Η Google πειραματίζεται με όλα τα είδη των βελτιώσεων για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, αλλά υπάρχουν προφανώς στιγμές που ορισμένες από αυτές πηγαίνουν στραβά και ορισμένα χαρακτηριστικά σταματούν να λειτουργούν.

Chrome

Αυτό συνέβη πρόσφατα, όταν η Google άρχισε να δοκιμάζει στους εργαζόμενους τις υπηρεσίες, μια νέα λειτουργία για τον Chrome, η οποία υποτίθεται ότι θα δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στο πρόγραμμα περιήγησης.

Οι υπάλληλοι υπηρεσιών διαχωρίζουν τεχνικά τους ιστότοπους που φορτώνετε στο Google Chrome σε ξεχωριστές διαδικασίες και η δυνατότητα αυτή είναι δυνατή χάρη σε ένα νέο flag στον browser που ονομάζεται “Enable network service”.

Η Google ενεργοποίησε πρόσφατα αυτή τη λειτουργία για περιορισμένο αριθμό χρηστών που χρησιμοποιούν το Chrome 72, αλλά λόγω ενός σφάλματος στην έγκαιρη υλοποίησή του, ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί ορισμένες επεκτάσεις. Με άλλα λόγια, εάν εγκαταστήσατε προηγουμένως κάτι σαν ad blocker στο Google Chrome, οι διαφημίσεις ενδέχεται να μην είναι πλέον αποκλεισμένες μετά από την ενεργοποίηση αυτού του πειράματος στη συσκευή σας.

Ενώ οι επεκτάσεις του Google Chrome παρακάμπτονται και έτσι επηρεάζεται σημαντικά η εμπειρία στο πρόγραμμα περιήγησης, ο γίγαντας αναζήτησης που βασίζεται στο Mountain View δεν θέλει να απενεργοποιήσει το πείραμά του αφού πρέπει να το δοκιμάσει πριν το ενεργοποιήσει για όλους τους χρήστες.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, το πρόβλημα έχει ήδη διορθωθεί στο Google Chrome 73, την επόμενη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Το Chrome 73 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στάδιο ανάπτυξης και η Google ισχυρίζεται ότι οι κατασκευαστές επέκτασης θα πρέπει να στραφούν σε αυτήν την έκδοση για να αποφύγουν το bug.

“Κατά την εκκίνηση πολυετών σχεδίων που επηρεάζουν ένα μεγάλο μέρος του codebase, είναι αδύνατο να αποφευχθούν τυχόν οπισθοδρομήσεις. Πρέπει να εξισορροπήσουμε την πρόοδο που σημειώθηκε και να αποφύγουμε να πάμε σε άλλες οπισθοδρομήσεις με το να σπάσουμε κάποιες περιπτώσεις. Ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθούν όλα αυτά είναι να γίνει χρήση καναλιών dev / beta “, λέει η Google.

Ωστόσο, στη σταθερή έκδοση του Google Chrοme είναι δυνατή η επίλυση του bug απλά απενεργοποιώντας πλήρως το νέο πείραμα.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το Google Chrοme και στη γραμμή διευθύνσεων, αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή: chrome://flags/#network-service

Η περιγραφή του flag που δημοσιεύεται στο Google Chrome είναι μάλλον απλή και υπογραμμίζει αυτό που συζητήσαμε λεπτομερώς νωρίτερα: Επιτρέπει την υπηρεσία δικτύου, η οποία καθιστά τα αιτήματα δικτύου μέσω ξεχωριστής διαδικασίας. – Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android.

Το flag θα πρέπει να ρυθμιστεί στο Default και αν είστε μέρος του πειράματος της Google, αυτό σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ορίσετε το flag σε Disabled και στη συνέχεια να επανεκκινήσετε τον browser.

Εάν όλα λειτουργήσουν σωστά, οι επεκτάσεις σας θα πρέπει να επιστρέψουν στις αναμενόμενες ρυθμίσεις τους. Ο ευκολότερος τρόπος να το δοκιμάσετε είναι τα ad blocker που απέτυχαν να φιλτράρουν διαφημίσεις, οπότε απλώς φορτώστε έναν ιστότοπο στο Google Chrome για να δείτε εάν το περιεχόμενο έχει αποκλειστεί σωστά.

Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά το flag όταν η Google κυκλοφορήσει το Chrοme 73 και οι διορθώσεις θα γίνουν διαθέσιμες για όλους τους χρήστες.

Σε αυτό το σημείο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι χρήστες επηρεάζονται, αλλά η Google λέει ότι λιγότερο από το 0,1% των εγκαταστάσεων του Chrome έλαβε το νέο flag ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Ωστόσο, δεδομένου ότι η Google τρέχει σε σχεδόν το 70% όλων των desktop εκεί έξω, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας τεράστιος αριθμός, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω οδηγίες αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις επεκτάσεις.

Το Google Chrome 73 έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 12 Μαρτίου, οπότε η επόμενη σταθερή κατασκευή με μια λύση για τις σπασμένες επεκτάσεις δεν θα έρθει σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τις εκδόσεις beta και dev του Chrome εάν θέλετε να δείτε τι θα έρθει στην επόμενη σταθερή έκδοση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS