ΑρχικήinetΝέο Google Chrome και Firefox Trojan κλέβει Bitcoins

Νέο Google Chrome και Firefox Trojan κλέβει Bitcoins

TrojanΗ ιστοσελίδα ZDNet, αναφέρει μία πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Kaspersky Lab, κατασκευαστής μιας σειράς προϊόντων προστασίας από ιούς, που ανακάλυψε ένα πρόσφατο και άσχημο malware που ονομάζεται Razy, το οποίο στοχεύει στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome και τον αντίπαλό του Mozilla Firefox.

Αυτός ο τύπος malware είναι ένα Trojan, το οποίο σημαίνει ότι εισέρχεται στη συσκευή σας μέσω νόμιμων μέσων και στη συνέχεια προκαλεί όλεθρο, όταν έχει περάσει από την άμυνα της συσκευής σας.

Ακόμα χειρότερα, αυτό το Trojan παρεμποδίζει επίσης τη δυνατότητα του browser σας να ελέγχει για ενημερώσεις και για τυχόν επεκτάσεις που ίσως έχετε εγκαταστήσει. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία αυτή, το Trojan σαρώνει τα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης (όπως διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και screenshot takers) για τυχόν ίχνη Bitcoin και άλλου είδους ψηφιακά νομίσματα.

Το Razy στη συνέχεια κλέβει αυτά τα νομίσματα και αντικαθιστά το ψηφιακό σας πορτοφόλι με ένα άδειο. Μπορεί επίσης να εισάγει ψεύτικα αποτελέσματα αναζήτησης στο Google και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από αυτά θα σας μεταφέρει σε κακόβουλους ιστότοπους που προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα.

Το Razy μπορεί ακόμα να αντικαταστήσει το banner της Wikipedia που εμφανίζεται περιστασιακά για να ζητήσει μια δωρεά και αντί γι’ αυτό να σας ανακατευθύνει στους λογαριασμούς Bitcoin και Ethereum του scammer, όπου σας ενθαρρύνει να στείλετε τα μετρητά σας.

Ευτυχώς, τέτοιες επιθέσεις δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν από έναν σαρωτή ιών – η Kaspersky Lab λέει ότι όλα τα προϊόντα προστασίας από ιούς, μπορούν πλέον να ανιχνεύσουν τον Razy – αλλά η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και ο αριθμός αυτών των επιθέσεων δείχνουν ότι οι κακόβουλοι χάκερς δεν πρόκειται να παραιτηθούν τόσο εύκολα. Όσο υπάρχουν χρήματα, πάντα κάποιοι θα ψάχνουν τρόπους να τα κλέψουν!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS