ΑρχικήsecurityΓίνεται ανάκληση σε smartwatch για παιδιά λόγω κινδύνου χακαρίσματος

Γίνεται ανάκληση σε smartwatch για παιδιά λόγω κινδύνου χακαρίσματος

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρει ότι οι εισβολείς θα μπορούσαν να χακάρουν το Enox Safe-Kid-One για να έχουν πρόσβαση στα data τοποθεσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακάλεσε το smartwatch της Enox Safe-Kid-One, αφού ανακάλυψε ότι η συσκευή αφήνει τα παιδιά εκτεθειμένα σε έναν “σοβαρό” κίνδυνο να γίνουν στόχος των hacker.

smartwatch

Μια έκθεση της ΕΚ εξήγησε ότι οι εισβολείς όχι μόνο μπορούν να τα κλέψουν από τη συσκευή, αλλά και να τα χειρίζονται και να τα χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν απευθείας με το παιδί. Ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνάς , η Επιτροπή ζήτησε να αποσυρθεί το smartwatch από τις αγορές όλης της ηπείρου.

Το smartwatch Enox Safe-Kid-One διαθέτει GPS, μικρόφωνο και ηχείο. Οι γονείς είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τη συσκευή για να παρακολουθήσουν το παιδί, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από εγκληματίες για να εντοπιστεί και το παιδί.

“Ένας κακόβουλος χρήστης μπορεί να στείλει εντολές σε οποιοδήποτε smartwatch κάνοντας κλήση άλλου αριθμού της επιλογής του, επικοινωνώντας με το παιδί που φοράει την συσκευή ή εντοπίζοντας το μέσω GPS”, ανέφερε.

Ωστόσο, ο κατασκευαστής αρνείται την ύπαρξη οποιωνδήποτε οπών ασφαλείας στη συσκευή και είπε στο BBC ότι το smartwatch είχε περάσει από εκτεταμένες δοκιμές ασφάλειας που διενεργήθηκαν από τις γερμανικές αρχές. Είπε ότι η έκδοση που εξέτασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πωλείται πλέον και ότι η συμβουλευτική ανάκληση πρέπει να επικαιροποιηθεί με τις τελευταίες πληροφορίες για την έκδοση.

Ο ιδρυτής της Enox, Ole Anton Bieltvedt, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει την εταιρία διανομής της εταιρείας στην Ισλανδία για να ασκήσει έφεση στον ρυθμιστή προστασίας της προστασίας των καταναλωτών της Ισλανδίας, ο οποίος ήταν ο φορέας που αρχικά υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Έχουμε απευθύνει έκκληση στις αρχές που είναι αρμόδιες για το αίτημα να αναστραφεί αυτό το συμπέρασμα”, ανέφερε σε δήλωση προς το BBC.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS