Τρίτη, 7 Απριλίου, 17:06
Αρχική security Mozilla: Μπλοκάρει παράνομα HTTPS πιστοποιητικά από την DarkMatter

Mozilla: Μπλοκάρει παράνομα HTTPS πιστοποιητικά από την DarkMatter

Η Mozilla δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τα πιστοποιητικά από την DarkMatter, μπλοκάροντας τα από το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης (FireFox).

Μήνες νωρίτερα, η DarkMatter με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησε από την Mozilla να συμπεριλάβει επισήμως τα root certificates της στο Firefox certificate store το οποίο είναι ένας χώρος στο πρόγραμμα περιήγησης που προορίζεται για εταιρείες πιστοποίησης που είναι έμπιστες και έχουν εγκριθεί για την έκδοση πιστοποιητικών HTTPS.

Mozilla

Η Mozilla και άλλοι browser κατασκευαστές χρησιμοποιούν αυτό το κατάστημα για να γνωρίζουν ποια πιστοποιητικά HTTPS θα εμπιστεύονται, επιτρέποντας έτσι σε αυτές τις εταιρείες να επιβεβαιώνουν την ταυτότητα ενός ιστότοπου και να πιστοποιούν ότι τα δεδομένα που πηγαίνουν προς και από αυτόν είναι ασφαλή.

Ωστόσο, μια κακόβουλη αρχή πιστοποίησης θα μπορούσε να επιτρέψει την παρακολούθηση της κρυπτογραφημένης κίνησης στο διαδίκτυο μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων.

Η DarkMatter έχει ιστορικό αμφιλεγόμενων και παράνομων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης malware και spyware που χρησιμοποιείται από εταιρείες παρακολούθησης. Πολλοί είναι και οι δημοσιογράφοι που επικρίνουν την εταιρεία. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία των Εμιράτων – η οποία απασχολεί πρώην hackers της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA)– στοχεύει σε διάφορες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και αντιφρονούντες με εντολή της αραβικής μοναρχίας.

Επομένως, η Mozilla θα μπορούσε είτε να δεχτεί την εγγραφή της DarkMatter ως αρχή πιστοποίησης είτε να την απορρίψει βασιζόμενη στα προαναφερθέντα. Φυσικά, επέλεξε το δεύτερο.

«Η κύρια ευθύνη μας είναι να προστατεύσουμε τα άτομα που βασίζονται στα προϊόντα μας», δήλωσε ο Wayne Thayer, διαχειριστής προγράμματος πιστοποίησης της Mozilla. Πρόσθεσε ότι η DarkMatter ενέχει «σημαντικό κίνδυνο για τους χρήστες μας».

Ο Thayer πρόσθεσε ότι παρόλο που ελήφθησαν υπόψη οι δύο πλευρές της δραστηριότητας της DarkMatter, ο browser κατασκευαστής ανέφερε μια βασική αρχή της εταιρείας – «η ασφάλεια των ατόμων και η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο είναι θεμελιώδεις και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως προαιρετικές» – ως λόγο απόρριψης.

Η DarkMatter δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...

uTorrent: το “πιο δημοφιλές BitTorrent Client” για το 2020

Είναι σίγουρο ότι όλοι γνωρίζουν το uTorrent, είτε επειδή το χρησιμοποιούν είτε επειδή έχουν ακούσει να γίνεται...