ΑρχικήsecurityΜπορώ να μπλοκάρω sites στην android συσκευή μου;

Μπορώ να μπλοκάρω sites στην android συσκευή μου;

Αν είστε γονείς γνωρίζετε πολύ καλά την αγάπη των παιδιών για την τεχνολογία. Αυτό πάντα συνέβαινε και πάντα θα συμβαίνει, αφού με την πάροδο των ετών οι νέες γενιές που ακολουθούν είναι όλο και πιο εξοικειωμένες με τα τεχνολογικά δημιουργήματα, όλο και πιο δεμένες με τις συσκευές που τους παρέχονται. Είναι σίγουρο ότι η ανησυχία των γονέων και των κηδεμόνων – δεν επιτρέπεται να εξαιρεθούν ούτε εκείνοι- είναι πόσο ασφαλή είναι τα παιδιά με την καθημερινή χρήση του διαδικτύου μέσω των Android κινητών. Υπάρχει τρόπος να προστατευθούν μικρά παιδιά, σύμφωνα με τα πιστεύω των γονιών τους;

Η απάντηση είναι ότι προφανέστατα υπάρχει και είναι αυτοί οι τρόποι που θα αναλύσουμε σήμερα!

Το βασικότερο βήμα όλων είναι, εσείς σαν κηδεμόνας ενός μικρού παιδιού, να αποφασίσετε από ποιους κινδύνους θέλετε να το προφυλάξετε. Σίγουρα το πρώτο στάδιο είναι να μπλοκάρετε sites που δεν εγκρίνετε μέσω του Firefox browser. Ειδικά όταν μιλάμε για τις προσωπικές σας Android συσκευές, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη.

  1. Ανοίξτε το Firefox και πηγαίνετε στις τρεις κουκκίδες δηλαδή στο menu.
  2. Επιλέξτε πρόσθετα και, στη συνέχεια, Αναζήτηση των προτεινόμενων επεκτάσεων του Firefox στην κάτω πλευρά της σελίδες.
  3. Αναζητήστε το BlockSite από τη γραμμή αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Κάνετε Προσθήκη στο Firefox.
  4. Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο pop-up με τα δικαιώματα. Εάν συμφωνείται αποδεχτείτε τα ζητούμενα.
  5. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στο μενού BlockSite. Εκεί θα μπλοκάρετε τα sites, απλά βάζοντας τα URL του site που επιθυμείτε να μην εμφανίζεται στη συσκευή σας.

Για να είστε σίγουροι για την προστασία που παρέχεται στο παιδί σας, καλό θα ήταν να απεγκαταστήσετε ή να απενεργοποιήσετε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης που ίσως περιέχει η συσκευή σας.

Εάν παρόλα αυτά, η παραπάνω διαδικασία σας μπέρδεψε λιγάκι θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχει κι άλλη λύση. Μπορείτε να αποκλείσετε sites μέσω ενός app.

Android

  • Το Google Household Hyperlink είναι μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρετε sites στον Chrome αλλά και να περιορίσετε την είσοδο σε εφαρμογές και περιεχόμενο ενηλίκων στο Google Play.

Android

 

  • To BlockSite είναι εύκολο στη χρήση και σας βοηθά στη διαδικασία αποκλεισμού sites και εφαρμογών. Το BlockSite έχει ασφάλεια κωδικού πρόσβασης, επομένως μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή και να συγχρονίσετε το desktop και το Android σας.

Android

  • Η Development Micro, δημιούργησε το πρόγραμμα Cellular Safety & Antivirus. Με αυτό μπορείτε να παρέχετε στο Android σας online ασφάλεια, εκτός από γονικό έλεγχο. Ο γονικός έλεγχος είναι δυστυχώς επί πληρωμή, όμως μπορείτε να δοκιμάσετε το free πακέτο 14 ημερών πριν αποφασίσετε να το αγοράσετε.

Άλλος τρόπος να προστατεύσετε το παιδί σας, όταν χρησιμοποιεί το Android σας είναι το OpenDNS. Αυτή η υπηρεσία παρέχει αξιόπιστο φιλτράρισμα και ακόμη και τα παιδιά που μπορούν να παρακάμψουν τις διαδικασίες σε αυτή την περίπτωση δεν το καταφέρνουν. Πώς λειτουργεί; Από προεπιλογή, όταν συνδέεστε με Wi-Fi, χρησιμοποιείτε τον DNS server, ωστόσο μπορείτε να το ανταλλάξετε για το OpenDNS. Θα φιλτράρει μηχανικά όλο το ακατάλληλο υλικό. Το πρόβλημα με το OpenDNS είναι ότι δε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εκτός της δηλωμένης περιοχής του σπιτιού σας.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS