ΑρχικήsecurityVivaldi: Τοποθετεί ανεπιθύμητα sites στην black list

Vivaldi: Τοποθετεί ανεπιθύμητα sites στην black list

Εν μέσω συζητήσεων είναι η Google, σε σχέση με την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί και αφορά τον Vivaldi, τον γνωστό browser. Η κύρια σκέψη είναι, η νέα έκδοση 2.6, να ευχαριστήσει τις ανάγκες όλων των χρηστών.

Vivaldi

Η έκδοση αυτή λοιπόν, λέγεται ότι θα σταματήσει την προβολή ενοχλητικών διαφημίσεων, αφού κύριος στόχος της είναι η ιδιωτικότητα και το απόρρητο των χρηστών. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθήσει φυσικά και τα αντίστοιχα sites, που προβάλλουν αυτό το περιεχόμενο ή προωθούν με όποιον τρόπο αυτές τις διαφημίσεις.

Η επιλογή “Block Ads on Abusive Sites”, θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις του Vivaldi και πρόκειται για μια λίστα αποκλεισμού (block), που θα ενημερώνεται αυτόματα. Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε από την Google και περιέχει τα sites αυτού του περιεχομένου, αλλά και αυτά που έπεται να αξιολογηθούν. Φυσικά τα υπό αξιολόγηση sites, έχουν την δυνατότητα να διορθώσουν, ότι χρειάζεται και να μην μείνουν μόνιμα στην λίστα αυτή. Η λίστα της Vivaldi, είναι ήδη αρκετά μεγάλη και όλο και αυξάνεται. Για την ώρα εκτείνεται στα 6.700 sites.

Vivaldi

Στον αντίποδα, υπάρχουν και χρήστες, που δε θέλουν να γίνεται αυτόματα η διαδικασία. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της ρύθμισης. Όμως, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Vivaldi, η ρύθμιση αποφασίστηκε να γίνει με αυτόν τον τρόπο για να μην χρειαστεί να στηριχτούν σε υπηρεσίες τρίτων.

Όπως είναι αναμενόμενο, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με το αν η Google θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες, να μη χρησιμοποιούν αυτή τη ρύθμιση εάν δε θέλουν. Το κύριο ζήτημα είχε να κάνει με την αυστηρότητα της Google σχετικά με τέτοιου είδους sites. Όπως αναφέρθηκε από τον senior developer της Vivaldi, Peter Nilson, όταν αυτή η ρύθμιση θα είναι έτοιμη προς εγκατάσταση θα δοθούν κι άλλες επιλογές. Για την ώρα, σύμφωνα πάντα με τη Vivaldi, η Google άλλαξε τη στάση της και δήλωσε ότι προσπαθεί απλά να κάνει για αρχή το πλαίσιο αυτό πιο ασφαλές, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση στην πορεία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS