ΑρχικήbusinessGoogle: επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κρίση των ενοικίων

Google: επένδυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κρίση των ενοικίων

Το 1998, η πολύ μεγάλη πλέον σε δύναμη Google, επιχείρησε να νοικιάσει τον πρώτο της χώρο στο San Francisco. Τότε, για μισό σπίτι κατέβαλλε το ποσό των 1.700 δολαρίων μηνιαία. Έκτοτε επήλθε ανάπτυξη για την τεχνολογία και για εταιρείες όπως αυτή, με αποτέλεσμα τα ενοίκια κατοικιών να εκτοξευθούν στα ύψη. Σήμερα λοιπόν, για ένα μικρό διαμέρισμα το ενοίκιο ανέρχεται στα 3.500 δολάρια.

Google

Η Google σήμερα, θέλοντας να μετριάσει όσο γίνεται τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, δεσμεύτηκε, με την ανακοίνωση που έκανε μέσω του εκπροσώπου της κ. Sundar Pichai, να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την ανέγερση κατοικιών. Ακόμη ανακοίνωσε, ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και θα δημιουργήσει ένα επενδυτικό ταμείο για την δημιουργία πιο οικονομικών κατοικιών και την παροχή δανείων για να ολοκληρώσει το έργο που έχει οραματιστεί.

Το πρόβλημα, των τόσο απρόσιτων ενοικίων, ξεκίνησε από την επαγγελματική άνοδο πολλών εταιρειών όπως η Google, το Facebook και η Apple. Εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές και αναζητούν όλο και πιο συχνά επιπλέον προσωπικό, έχουν καταστήσει έστω και άθελά τους την αγορά ή ενοικίαση ακινήτου απαγορευτική.

Πριν λίγους μήνες και η Microsoft, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή πιο οικονομικών κατοικιών, μια κίνηση που λίγο αργότερα ακολούθησε και ο Mark Zuckerberg επενδύοντας ένα ποσό για τον ίδιο σκοπό. Βέβαια για την Google, δεν πρόκειται ακριβώς για δωρεά αφού θα βγάλει σίγουρα κέρδος από τα ενοίκια των κατοικιών.

Η Google έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το ότι δεν έκανε στοχευμένες κινήσεις για τα προβλήματα στέγασης, που και αυτή συντέλεσε στο να δημιουργηθούν. Αυτή την στιγμή η Καλιφόρνια έχει μερικούς από τους υψηλότερους μισθούς στην χώρα και το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας. Κάπως οξύμωρο γεγονός.

Google

Φυσικά μέτρα έχουν ληφθεί και από τον πολιτικό κόσμο της περιοχής. Για παράδειγμα, ο Scott Wiener, δημοκρατικός γερουσιαστής του Σαν Φρανσίσκο, πρότεινε ένα νομοσχέδιο, που θα υποχρέωνε τις πόλεις να επιτρέψουν πιο πυκνή στέγαση. Οι προσπάθειές του αντιμετωπίστηκαν με έντονη αντιπαράθεση από ιδιοκτήτες σπιτιών των προαστίων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS