ΑρχικήsecurityΜε το Libra cryptocurrency το Facebook είναι ο νέος κάτοχος της ζωής...

Με το Libra cryptocurrency το Facebook είναι ο νέος κάτοχος της ζωής μας. Συμφωνείτε;

Το Libra cryptocurrency, δημιουργία του Facebook και αγαπητό ήδη από πολλές εταιρείες – κολοσσούς, ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να επιλύσει τα ζητήματα των παραδοσιακών νομισμάτων, ενώ παράλληλα ξεπερνά τα εμπόδια του bitcoin και άλλων μεγάλων cryptocurrencies προς τη μαζική υιοθεσία.

Με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες εφαρμογών που ανήκουν στο Facebook σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί έχουν προανήγγειλε τη δυνατότητα του Libra να γίνει το πρώτο mainstream cryptocurrency στον κόσμο, ωστόσο άλλοι αμφισβήτησαν τα κίνητρα πίσω από την πρωτοβουλία.

Σε αντίθεση με το bitcoin, η αξία του Libra συνδέεται με μια συλλογή νομισμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η αστάθεια των τιμών – ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι θεωρούν το bitcoin ακατάλληλο για χρήση ως κύριο νόμισμα.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί μεγάλοι έμποροι λιανικής πώλησης αποδέχονται το bitcoin, το πρώτο cryptocurrency του κόσμου χρησιμοποιείται περισσότερο για κερδοσκοπικές επενδύσεις.

Το Libra μπορεί να μην είναι το πρώτο stablecoin αλλά θα είναι το μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα.

Η κυκλοφορία του Libra έρχεται σε μια ταραχώδη περίοδο για το Facebook, καθώς πριν από ένα χρόνο είχαμε το Cambridge Analytica σκάνδαλο που εξέθεσε ιδιωτικές πληροφορίες των δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του. Έκτοτε, ο γίγαντας της τεχνολογίας μαστίζεται από μια σειρά παραβιάσεων δεδομένων που έχει υπονομεύσει θεμελιωδώς την εμπιστοσύνη τόσο προς το όνομα του όσο και προς τις εφαρμογές που το συνοδεύουν.

Libra

Στους επικριτές του νέου cryptocurrency περιλαμβάνεται ο Phil Chen, ένας blockchain expert ο οποίος πρωτοστάτησε στο πρώτο smartphone με δυνατότητα κρυπτογράφησης για την HTC. Ο κ. Chen ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή του Facebook σημαίνει ότι το Libra είναι “η αντίθεση του bitcoin” και ένα άλλο βήμα προς τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων και των χρηστών.

«Εάν μέχρι τώρα ανησυχούσατε για το γεγονός ότι το Facebook ξέρει πάρα πολλά ή έχει πολύ μεγάλη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα … το παγκόσμιο νόμισμα είναι η πλέον επεμβατική και επικίνδυνη μορφή επιτήρησης που έχει σχεδιαστεί ποτέ», δήλωσε ο κ. Chen στο The Independent.

«Αν εγκριθεί παγκοσμίως, είμαστε αναγκασμένοι να θεωρούμε το Facebook ως μια από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες για τα επόμενα 100 χρόνια που έχουν πλήρη ιδιοκτησία του πελάτη και των δεδομένων του

Μένει να δούμε αν ο κ. Chen θα έχει δίκιο. Εσείς τι λέτε;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS