ΑρχικήinetΠώς επηρέασε η πτώση των ψηφιακών νομισμάτων τις Nvidia και AMD

Πώς επηρέασε η πτώση των ψηφιακών νομισμάτων τις Nvidia και AMD

NvidiaΌταν η πτώση του cryptocurrency το 2018, έπληξε τη βιομηχανία εξόρυξης ψηφιακών νομισμάτων, οι μετοχές των chipmakers Nvidia και AMD παρουσίασαν άκρως διαφορετικές τιμές.

Η Nvidia έχασε κατά 32% πέρυσι, αλλά η AMD κέρδισε κατά 71%. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη στα μάτια του Christopher Rolland, αναλυτή στο Susquehanna International Group.

“Ορισμένες από τις διαφορές μεταξύ των δύο εταιρειών οφείλονται στο ότι η NVIDIA είναι ένας καθαρός GPU player, ενώ η AMD ενώ διαθέτει και GPU, πουλά επίσης πολλές CPU”, δήλωσε ο Rolland στο Markets Insider.

Με απλά λόγια, μια μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) μπορεί να κάνει μόνο ένα μέρος από τις πολλές λειτουργίες που πραγματοποιεί μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU), αλλά το κάνει με απίστευτη ταχύτητα. Επομένως, οι μονάδες GPU είναι αποδοτικότερες από πλευράς κόστους για την εξόρυξη cryptocurrencies, αλλά οι CPU έχουν ευρύτερη βάση καταναλωτή.

Σύμφωνα με τον Rolland, το Cryptocurrency το 2017 οδήγησε τόσο την Nvidia όσο και την AMD σε υπερπαραγωγή GPUs για την εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων, προκαλώντας πρόβλημα, όταν τα ψηφιακά νομίσματα σημείωσαν μεγάλη πτώση το 2018.

Για την AMD, χάρη στην επένδυσή της στις CPU, η αγορά φαίνεται περισσότερο ελπιδοφόρα. “Οι προοπτικές για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε σχέση με την Intel είναι οι καλύτερες εδώ και δεκαετίες”, ανέφερε.

Πέρυσι, οι μετοχές της AMD αυξήθηκαν περισσότερο από 230% μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, καθώς ο ανταγωνιστής της, η Intel, αντιμετώπιζε καθυστέρηση παραγωγής για τα 10-nanometer τσιπς. Και ενώ μια ερευνητική έκθεση αργότερα δήλωσε ότι η Intel μπορεί να έχει θεραπεύσει το παραγωγικό της πρόβλημα νωρίτερα από το αναμενόμενο, οι αναλυτές σημείωσαν ότι η καθυστέρηση «άνοιξε την πόρτα για την AMD να κερδίσει μερίδιο τόσο στους servers όσο και στα PC».

Επίσης πιθανολογείτε ότι η AMD αναμένεται να αναπτύξει ευρέως τα τσιπ των 7 nm κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, τα οποία θεωρητικά παρέχουν καλύτερη απόδοση από αυτά των 10nm. “Υπάρχει ελπίδα ότι θα κερδίσει μερίδιο αγοράς από την Intel”, πρόσθεσε ο Rolland.

Ένας άλλος λόγος για τις διαφορετικές επιδόσεις των δύο εταιρειών, θα μπορούσε να είναι η χρονική στιγμή της χρηματοοικονομικής αναφοράς τους. Συνήθως, η Nvidia αναφέρει ένα μήνα αργότερα από την AMD, πράγμα που σημαίνει ότι η Nvidia έχει αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματά της.

“Η Nvidia έχει ήδη αναφέρει πλήρως το ποσό των αποθεμάτων της”, δήλωσε ο Rolland. “Η AMD έχει αναφέρει μόνο το μισό.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS