ΑρχικήHow ToΠώς θα αποφύγετε 7 λάθη SEO που μπορεί να κάνετε το 2019

Πώς θα αποφύγετε 7 λάθη SEO που μπορεί να κάνετε το 2019

SEOΥπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα SEO για να είναι επιτυχημένο, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι να βελτιώνεται συνεχώς. Η βελτίωση ωστόσο δεν προέρχεται πάντοτε από την ορθότητα των πράξεων. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε είναι να αποτύχουμε.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για SEO, ένα λάθος μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Για την ακρίβεια ίσως να μην έχετε ιδέα ότι κάνετε κάτι λάθος. Υπάρχουν χιλιάδες προφανή λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε, όπως να μην προσθέσετε λέξεις-κλειδιά σε τίτλους ή να προσθέτετε συνδέσμους χαμηλής ποιότητας. Μερικά από τα πιο συχνά λάθη είναι τα ακόλουθα:

  1. Το να μην διορθώνονται broken pages με backlinks

Τα broken pages είναι πραγματικά ένα σημαντικό θέμα για τους ιστότοπους, ειδικά αν περιέχουν backlinks που τους υποδεικνύουν μέσω αυτών. Τα broken pages δεν είναι καλά για το διαδίκτυο, επομένως ούτε για τον ιστότοπό σας. Για να καταλάβουμε το γιατί, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι στην πραγματικότητα ένα broken page. Ουσιαστικά λοιπόν είναι μια σελίδα που απλά δεν υπάρχει. Ωστόσο, δεν είναι στην πραγματικότητα η σελίδα που έχει σημασία, αλλά ο σύνδεσμος που οδηγεί σε αυτήν. Όταν ο ανιχνευτής της Google εντοπίσει τέτοιες σελίδες, χάνει χρόνο και πόρους, κάτι που δεν εγκρίνει. Εάν έχετε πάρα πολλούς «σπασμένους» συνδέσμους στον ιστότοπό σας, η Google δεν θα είναι και πολύ ευχαριστημένη μαζί σας.

  1. Το να δημοσιεύετε πολλές σελίδες χαμηλής ποιότητας

Ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται γενικά με μεγαλύτερους ιστότοπους είναι το θέμα του “χαμηλού επιπέδου περιεχομένου”. Αν και όχι πάντα, όταν έχετε μια μικρή ιστοσελίδα, είναι αρκετά εύκολο να βρείτε μερικές αξιοπρεπείς σελίδες. Ωστόσο, όταν έχετε έναν ιστότοπο με χιλιάδες σελίδες, η προσπάθεια που απαιτείται για να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο σε όλες είναι πολύ μεγαλύτερη. Η σελίδες χαμηλού περιεχομένου είναι σελίδες που δεν έχουν προστιθέμενη αξία για το web. Η Google δεν έχει πραγματικά λόγο να αναδείξει τέτοιες ιστοσελίδες, έτσι μπορεί να σας δώσει χαμηλότερη κατάταξη.

  1. Έχετε θέματα διπλότυπου περιεχομένου

Πολύ στενά συνδεδεμένα με τις σελίδες χαμηλής ποιότητας είναι και οι διπλές σελίδες, οι οποίες είναι ακόμη χειρότερες. Το διπλότυπο περιεχόμενο είναι κακό. Όχι μόνο δεν προσφέρετε καμία επιπλέον αξία και θα μπείτε στα παραλειπόμενα αποτελέσματα της Google, αλλά σπαταλάτε και τους πόρους της Google και αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

  1. Στοχεύετε λέξεις-κλειδιά που είναι απρόσιτες

Είναι καλό να έχετε μεγάλα όνειρα, αλλά μερικές φορές τα πολύ μεγάλα όνειρα μπορεί να σας απογοητεύσουν. Για να μάθετε να τρέχετε, πρώτα πρέπει να μάθετε να περπατάτε. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, είναι πάντα καλύτερο να ξεκινήσετε στοχεύοντας λέξεις-κλειδιά χαμηλότερου ανταγωνισμού και έπειτα να αρχίσετε να χτίζετε την ανοδική σας πορεία.

  1. Αγνοείτε τις αναζητήσεις που ήδη γίνονται στον ιστότοπό σας

Δεδομένου ότι έχουμε μόλις μιλήσει για το ποιες λέξεις-κλειδιά θα πρέπει να στοχεύσετε, θα πρέπει να ασχοληθείτε και λίγο με τις λέξεις-κλειδιά που ήδη έχετε. Πιθανότατα δεν έχετε ιδέα ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύετε στην πραγματικότητα. Εάν λαμβάνετε πέντε αναζητήσεις από μια λέξη-κλειδί που έχει 100 μηνιαίες αναζητήσεις, πιθανότατα δεν είστε στην 1η θέση, επειδή το μέσο CTR για την 1η θέση είναι περίπου 30%. Εάν βρίσκεστε στη θέση 5+, τότε υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης.

  1. Περιπλέκετε πολύ τα πράγματα

Πολλοί άνθρωποι περιπλέκουν τα πράγματα όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης. Αυτό ισχύει ειδικά για αρχάριους ή νεοϊδρυθείσες εταιρείες που θέλουν υψηλές ταξινομήσεις αναζήτησης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το SEO είναι ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος τομέας και πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τις σημαντικές ενημερώσεις. Αλλά το να τρέχετε συνεχώς πίσω από την επόμενη ενημερωμένη έκδοση, η μετατόπιση της στρατηγικής σας κατά 180 μοίρες ή και η εγκατάλειψη των βασικών στοιχείων, για να επιδιώξετε ορισμένα μάλλον αβέβαια αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Αν και είναι καλό να παραμένετε ενημερωμένοι και θα έπρεπε να το κάνετε, θα ήταν καλύτερη η ιδέα τα θεμέλια της στρατηγικής σας βασίζονταν στα βασικά του SEO.

  1. Δεν σκέφτεστε εξ’αρχής το SEO

Το SEO μπορεί συχνά να αναβληθεί επειδή φαίνεται ότι άλλα πράγματα είναι πιο σημαντικά. Πολλοί άνθρωποι όταν ξεκινούν να χτίζουν την ιστοσελίδα τους, αφήνουν το SEO γι’ αργότερα, όμως σύντομα συνειδητοποιούν ότι στην πραγματικότητα ο ιστοχώρος τους είναι χτισμένος εντελώς λάθος και απαιτούνται σημαντικές αλλαγές για να γίνει το SEO καλύτερο. Συχνά οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ζητούν τη γνώμη ενός συμβούλου SEO, μόνο αφού το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης για την ιστοσελίδα έχει γίνει. Αν θέλετε να δείτε καλά αποτελέσματα στο SEO και επίσης να ελαχιστοποιήσετε το κόστος, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το SEO μόλις αρχίσετε να αναπτύσσετε τον ιστοχώρο σας. Διαφορετικά, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και θα πάρουν περισσότερο χρόνο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS