Αρχικήsecurity21χρονος hacker κλέβει 1 εκατομμύριο δολάρια σε Cryptocurrency από στέλεχος της Silicon...

21χρονος hacker κλέβει 1 εκατομμύριο δολάρια σε Cryptocurrency από στέλεχος της Silicon Valley

SiliconΣύμφωνα με μια αναφορά από το New York Post, ένας 21χρονος άντρας από το Μανχάταν κατάφερε να κλέψει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε Cryptocurrency, με την τεχνική SIM-swapping.

Ο νεαρός, που ονομάζεται Nicholas Truglia, πραγματοποίησε αυτές τις δραστηριότητες από το διαμέρισμά του. Στόχευσε και έκλεψε τον Robert Ross, ένα στέλεχος της Silicon Valley, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

Για όσους δεν τη γνωρίζουν, η τεχνική hacking SIM-swapping, πραγματοποιείται από ένα άτομο που πείθει τους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών, να μεταφέρουν έναν αριθμό κινητού στη συσκευή του. Μόλις συμβεί αυτό, ο hacker αποκτά πρόσβαση σε κωδικούς 2FA και είναι σε θέση να πάρει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με διαφορετικούς λογαριασμούς.

Ο Truglia μπόρεσε να σβήσει δύο λογαριασμούς του Ross – καθένας από αυτούς περιείχε cryprocurrencies αξίας 500.000 δολαρίων. Αναφέρθηκε ότι το συνολικό ποσό ήταν όλη του η περιουσία. Ο Truglia κατόρθωσε να μεταφέρει τα cryptocurrencies στο δικό του λογαριασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Truglia στόχευσε επίσης 5 ακόμα στελέχη του Silicon Valley, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα από αυτούς. Ωστόσο έχασαν τον έλεγχο των smartphones τους.

Οι αρχές ήταν επίσης σε θέση να ανακτήσουν 300.000 δολάρια από ένα που βρέθηκε στο διαμέρισμά του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη συνάντηση του Truglia με την επιβολή του νόμου. Τον Σεπτέμβριο, κάλεσε την αστυνομία και κατηγόρησε 4 φίλους του ότι τον ανάγκασαν να αποκαλύψει τα διαπιστευτήρια του για το Cryptocurrency wallet.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS