ΑρχικήinetΗ AI θα μπορούσε να μειώσει την τεχνολογία στο smartphone σας

Η AI θα μπορούσε να μειώσει την τεχνολογία στο smartphone σας

Τα Snapdragon 855 (για smartphones) και Snapdragon 8cx (για υπολογιστές) που ανακοίνωσε η Qualcomm στο Snapdragon Summit τον περασμένο μήνα περιλαμβάνουν μεγάλα άλματα σε σχεδόν κάθε σημαντικό σημείο αναφοράς, όπως η απόδοση των CPU και GPU. Αλλά σε μια εποχή όπου λίγες εφαρμογές smartphone προσπαθούν να κάνουν την την εμπειρία της κινητής τηλεφωνίας ακόμη καλύτερη, η εταιρεία έδειξε πως οι βελτιώσεις της AI μπορούν να ξεπεράσουν τις βελτιστοποιήσεις ποιότητας των φωτογραφιών που έχουν εφαρμοστεί ευρέως από κορυφαίους πωλητές smartphone.

Τα demo – που υποσχέθηκαν να είναι μόνο μια ένδειξη για την μαγεία της AI –  βελτίωσαν μερικά case που πραγματοποιούμε καθημερινά προσπαθώντας να τις βελτιώσουν με βάση την AI ενισχύοντας την εμπειρία των smartphones. Πράγματι, ξεκίνησαν με την εφαρμογή: Voice calls. Με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό της φωνής του ομιλητή, ένα τηλέφωνο θα είναι σε θέση να εξαλείψει ουσιαστικά οποιοδήποτε θόρυβο από μια κλήση, είτε πρόκειται για ενδοεταιρικό chat είτε για θόρυβο κεντρικής λεωφόρου σε πόλη.

AI

Ένα άλλο demo έδειξε τη δυνατότητα βελτίωσης μιας φωτογραφίας που είχε ήδη τραβηχτεί. Ένα τρίτο έδειξε τη δυνατότητα να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας που κουνιέται σε ένα πολύχρωμο φόντο σε ένα βίντεο 60fps ή να αντικαταστήσει αυτό το φόντο που κινείται με τρόπο που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσε έναν εξειδικευμένο επεξεργαστή βίντεο χρησιμοποιώντας εξελιγμένο λογισμικό.

Αυτό που είναι πολύ εντυπωσιακό είναι το πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι τεχνικές, τουλάχιστον όταν πρόκειται για hardware. Οι σημερινές τεχνικές ακύρωσης του θορύβου, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν πολλαπλά μικρόφωνα για να συλλαμβάνουν και να απομακρύνουν περισπασμούς, όπως  διάφορους θορύβους. Αντίθετα, η μείωση του θορύβου από την τεχνολογία AI που επέδειξε η Qualcomm απαιτούσε μόνο ένα μικρόφωνο. Ομοίως, ενώ συνήθως η θόλωση φόντου χρησιμοποιεί πολλές κάμερες, στα demo που παρουσίασε η Qualcomm χρησιμοποίησαν μόνο μία. Φυσικά, η Google δημιουργεί ήδη μερικά από αυτά τα εφέ με την μοναδική πίσω κάμερα του Pixel 3. Η Apple με το iPhone XR, παρόλο που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση δύο καμερών στα τηλέφωνα iPhone XS της παράγει καλύτερα αποτελέσματα.

Όλες αυτές οι εφαρμογές υπογραμμίζουν την ικανότητα της AI να αναγνωρίζει και να απομονώνει διαφορετικά είδη πολυμέσων και στη συνέχεια να ενεργεί πάνω τους για να βελτιώσει μια εμπειρία. Ενώ οι δυνατότητες των φωτογραφιών και των βίντεο είναι πολύ πιο οπτικές, η εξάλειψη των θορύβων σε μια συνομιλία αντιπροσωπεύει το είδος του βοηθητικού προγράμματος που βελτιώνει δραματικά τα σενάρια χρήσης smartphone για μια ευρεία βάση χρηστών.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα είναι δυνατά μόνο με τις τελευταίες, κορυφαίες μάρκες smartphone. Και ενώ το κόστος αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από κάποια περικοπή άλλων εξαρτημάτων, αυτά τα στοιχεία ενδέχεται να τα έχουν άλλες εφαρμογές που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν επί του παρόντος από την κορυφαία τεχνολογία. Αλλά για πολλές περιπτώσεις, η AI είναι έτοιμη όχι μόνο να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επίτευξης καθημερινών έργων, αλλά να τα αντιμετωπίζει με τρόπο που άλλες προσεγγίσεις απλά δεν μπορούν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS