ΑρχικήinetΗ γυναίκα πίσω από την φωνή της Siri μηνύει την Apple

Η γυναίκα πίσω από την φωνή της Siri μηνύει την Apple

SiriΗ γυναίκα καλλιτέχνης, που έχει δανείσει τη φωνή της στον ψηφιακό βοηθό Siri, μήνυσε την Apple, για χρήση της φωνής της χωρίς την άδειά της. Η Galit Gura-Eini, έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της Apple, καθώς ισχυρίζεται ότι η φωνή της έχει χρησιμοποιηθεί για να κάνει ρατσιστικά, βίαια και σεξουαλικά σχόλια.

Το Waze, μια εφαρμογή λογισμικού πλοήγησης GPS, χρησιμοποίησε τη φωνή της Galit για οδηγίες. Όπως και άλλες φωνές του ψηφιακού βοηθού Siri, η φωνή της Galit καταγράφηκε για χρήση σε υπηρεσίες, πολύ πριν η Apple ξεκινήσει το Siri. Η φωνή της καταγράφηκε το 2007 από ένα τοπικό υποκατάστημα της Nuance Communications, μιας εταιρείας που προσφέρει υπηρεσίες αναγνώρισης ομιλίας και τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με την αγωγή που άσκησε η Galit Gura Eini, η ίδια επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν οι εγγραφές της φωνής της μόνο για “νόμιμους” σκοπούς. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν γνώριζε ότι η φωνή της χρησιμοποιείται στην εβραϊκή διάλεκτο του ψηφιακού βοηθού Siri. Το ανακάλυψε το 2016 όταν ξεκίνησε να χρησιμοποιείται.

Όταν το ανακάλυψε, ζήτησε από την Apple να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή της, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε τα αιτήματά της. Η αγωγή που κατέθεσε λέει ότι η φωνή της εναγούσης έχει μετατραπεί “σε όχημα για ακατάλληλη και ταπεινωτική ομιλία”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Apple, η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη και οι φωνητικές ηχογραφήσεις αποκτήθηκαν νόμιμα και ότι η Galit δεν έχει δικαιώματα επί των ηχογραφήσεων. Μια δήλωση της Apple αναφέρει: “Η φωνή της στην εφαρμογή Siri δεν είναι παρά συλλαβές ενωμένες με αλγόριθμο”.

Η Galit ζητά 66.000 δολάρια από την Apple ως αποζημίωση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS