Μια ομάδα white hat hackers, που ασχολείται με την ανακάλυψη και τη διόρθωση σφαλμάτων σε πλατφόρμες cryptocurrency, κέρδισε 32.150 δολάρια σε μόλις 7 μέρες.
Τα τελευταία χρόνια, οι κακόβουλοι hackers επιτίθενται όλο και πιο συχνά σε blockchain εταιρείες. Γι’ αυτό το λόγο, κάποιες από τις πιο γνωστές εταιρείες στο χώρο (15 στο σύνολο), ζήτησαν βοήθεια από white hat hackers για τον εντοπισμό και τη διόρθωση ευπαθειών. Μερικές από αυτές τις εταιρείες είναι οι EOS, TRON, Coinbase και Brave. Οι εταιρείες προσέλαβαν αυτούς τους hackers στο διάστημα μεταξύ 28 Μαρτίου και 16 Μαΐου.
Η Omise, είναι από τις εταιρείες που έχουν καταφύγει αρκετές φορές στους white hat hackers, για να ζητήσουν βοήθεια. Αντίθετα, η πλατφόρμα Coinbase χρειάστηκε παρέμβαση μόνο μια φορά, για την αντιμετώπιση ενός σφάλματος. Οι Chainlink, Cobinhood, Monero και Electroneum ζήτησαν βοήθεια δύο φορές.
Η Omise, είναι μια blockchain εταιρεία (συγκεκριμένα εταιρεία πληρωμών) με έδρα την Ταϊλάνδη. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, αφού συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς πελάτες, όπως το McDonald’s, η Pizza Company και η King Power. Τον Οκτώβριο του 2018, η ιαπωνική εταιρεία, 31VENTURES, χρηματοδότησε την Omise, με σκοπό να τη βοηθήσει, ώστε να επεκταθεί και στην Ιαπωνία.
Αφροδίτη: Είχε, τελικά, νερό;
Τα καλύτερα τηλέφωνα Motorola για το 2024
Νέα στοιχεία: Η Αφροδίτη μάλλον δεν είχε ποτέ ωκεανούς
Το χρηματικό ποσό που δίνεται στους hackers, ως αμοιβή για τις υπηρεσίες τους, εξαρτάται από τη σοβαρότητα του σφάλματος, που ανακαλύπτουν και διορθώνουν. Για παράδειγμα, οι Block.one και Aeternity έδωσαν 10.000 $ σε έναν μόνο hacker, για την αντιμετώπιση των ευπαθειών.
Η Binance, μετά το περιστατικό παραβίασης, όπου κάποιοι hackers έκλεψαν 7.000 Bitcoins (περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια), προσφέρει αμοιβή 100.000 δολαρίων για την αντιμετώπιση των σφαλμάτων, που υπάρχουν στην πλατφόρμα.
Επιθέσεις σε blockchain εταιρείες
Πριν από μερικά χρόνια, μια επίθεση στην blockchain εταιρεία Transform Group, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή cryptocurrency αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων, που ανήκαν στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Michael Terpin. Ο Terpin ισχυρίζεται ότι οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στις προσωπικές του πληροφορίες χρησιμοποιώντας έναν υπάλληλο της AT & T. Ο Terpin δεν είναι ο μόνος που κατηγορεί την AT & T για τέτοιες επιθέσεις. Υπάρχουν ακόμα 30 πελάτες, που ισχυρίζονται ότι έχασαν λεφτά με αυτό τον τρόπο.
Φέτος, μια άλλη πλατφόρμα cryptocurrency exchange, η Cryptopia, έπεσε θύμα hacking δύο φορές. Τον Ιανουάριο, υπέστη μια επίθεση, κατά την οποία έχασε σχεδόν όλα τα Etherium νομίσματά της. Στη δεύτερη επίθεση κλάπηκαν cryptocurrencies, αξίας 16 εκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως είπαμε και παραπάνω, οι εταιρείες blockchain είναι συχνός στόχος των hackers. Οι επιθέσεις είναι συχνές και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά πολλών εκατομμυρίων. Γι΄αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, που οι εταιρείες είναι πρόθυμες να δώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε white hat hackers, για την αντιμετώπιση σφαλμάτων, που τις κάνουν ευάλωτες σε επιθέσεις.