Πέμπτη, 9 Απριλίου, 11:24
Αρχική security Διαρροή βάσης δεδομένων με προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων Instagram influencers

Διαρροή βάσης δεδομένων με προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων Instagram influencers

δεδομένων Μια βάση δεδομένων με εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα, που ανήκουν σε Instagram influencers, celebrities και brands, βρέθηκε εκτεθειμένη στο διαδίκτυο.

Η βάση δεδομένων, που φιλοξενείται από το Amazon Web Services, περιελάμβανε πάνω από 49 εκατομμύρια αρχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η βάση δεν προστατευόταν από κάποιο κωδικό πρόσβασης, με αποτέλεσμα να έχει ο καθένας πρόσβαση.

Τα δεδομένα, που έχουν εκτεθεί, περιλαμβάνουν πληροφορίες που έχουν αφαιρεθεί από λογαριασμούς influencers. Οι πληροφορίες είναι οι εξής: η εικόνα προφίλ, ο αριθμός των followers, η τοποθεσία (πόλη και χώρα) και στοιχεία επικοινωνίας, όπως η διεύθυνση email και ο αριθμός τηλεφώνου.

Η εκτεθειμένη βάση δεδομένων ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφάλειας Anurag Sen. Ο Sen ενημέρωσε το TechCrunch, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της βάσης.

Απ’ ότι φαίνεται, η βάση δεδομένων ανήκει στην εταιρεία Chtrbox (με έδρα τη Mumbai), η οποία πληρώνει influencers για να διαφημίζουν προϊόντα στους λογαριασμούς τους. Η αξία κάθε λογαριασμού υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των followers, το engagement, τα likes και τα shares. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η εταιρεία αποφασίζει πόσα χρήματα θα δώσει στον κάθε influencer ή celebrity για να κάνει τη διαφήμιση.

Βρέθηκε λοιπόν, ότι η εκτεθειμένη βάση δεδομένων περιελάμβανε δεδομένα από πολύ σημαντικούς influencers, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων food bloggers, celebrities και άλλων social media influencers.

- Advertisement -

Κάποιοι από τους χρήστες, των οποίων τα δεδομένα βρέθηκαν εκτεθειμένα, επιβεβαίωσαν ότι όντως επρόκειτο για δικές τους πληροφορίες, ωστόσο, είπαν ότι οι ίδιοι δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρεία Chtrbox.

Μετά την ενημέρωση, η Chtrbox κατέβασε από το διαδίκτυο τη βάση δεδομένων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με το πώς είχε αποκτήσει τα προσωπικά emails και τους αριθμούς των χρηστών.

Το περιστατικό αυτό έρχεται δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του Instagram για την ύπαρξη ενός σφάλματος ασφαλείας, το οποίο είχε επιτρέψει σε hackers να κλέψουν διευθύνσεις email και τηλεφωνικούς αριθμούς 6 εκατομμυρίων χρηστών. Στη συνέχεια οι hackers πούλησαν τα δεδομένα.

Το Facebook, το οποίο κατέχει το Instagram, δήλωσε ότι διερευνά την υπόθεση, για να διαπιστωθεί αν αυτές οι πληροφορίες αποκτήθηκαν από το Instagram ή από άλλες πηγές. Επίσης, έχει έρθει σε επικοινωνία με τη Chtrbox για να μάθει από πού προήλθαν αυτά τα δεδομένα και πώς εκτέθηκαν στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...