Σάββατο, 30 Μαΐου, 10:55
Αρχική security Huawei: Τι απαντά για τον αποκλεισμό από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του Android;

Huawei: Τι απαντά για τον αποκλεισμό από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του Android;

Huawei H Google αποφάσισε να σταματήσει τη συνεργασία με τη Huawei και να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android. Σύμφωνα με τη Google, τα νέα smartphones της Huawei δεν θα έχουν πρόσβαση σε δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως το Gmail, το Google Maps, το Google Play, το Chrome και το YouTube.

Αυτή η απόφαση της Google έρχεται μετά την απόφαση του Trump να απαγορεύσει τη συνεργασία αμερικανικών εταιρειών με τη Huawei, εκτός κι αν υπάρχει ειδική άδεια.

Μετά από αυτό, η κινεζική τεχνολογική εταιρεία έστειλε ένα email στο The Verge, στο οποίο τόνισε τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android, σε όλο τον κόσμο.

«Η Huawei έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του Android, σε όλο τον κόσμο. Ως ένας από τους βασικούς παγκόσμιους συνεργάτες του Android, συνεργαστήκαμε στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος, το οποίο έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο».

Τη στιγμή που οι άλλες εταιρείες έβλεπαν τις πωλήσεις των smartphones τους να μειώνονται ή να μένουν στάσιμες, η Huawei ήταν η μόνη που παρουσίασε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των Android τηλεφώνων της. Στο email, η Huawei καθησυχάζει τους πελάτες της και επιβεβαιώνει σε όλους τους κατόχους Huawei και Honor τηλεφώνων ότι δεν θα πάψουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας και after-sales εξυπηρέτηση. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα smartphones και tablets, που έχουν σταλεί ήδη στα καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία δήλωσε, ακόμα, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει ένα ασφαλές και βιώσιμο software οικοσύστημα, για να μπορεί να παρέχει την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Και η ίδια η Google έχει πει ότι οι άνθρωποι που διαθέτουν ήδη τηλέφωνα Huawei θα έχουν πρόσβαση στο Play Store και θα μπορούν να κάνουν ενημερώσεις στις εφαρμογές τους. Ωστόσο, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν θα μπορούν να έχουν τις μελλοντικές ενημερώσεις του Android OS από τη Google.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, μάλλον θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα ανάμεσα στην Κίνα και την Αμερική. Εξαιτίας αυτής της διαμάχης, η Huawei έχει αποκλειστεί από πολλές δυτικές χώρες, αφού θεωρείται σύμμαχος της κινεζικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei δεν έχει μείνει με σταυρωμένα χέρια. Φαίνεται πως έχει αρχίσει να αναπτύσσει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα, παρόμοιο με το Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.

Call of Duty Warzone: Η επίσημη ανακοίνωση για τη νέα σεζόν!

Το "Call of Duty: Warzone Season 4" επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του για τις 3 Ιουνίου, δημοσιεύοντας ένα trailer μέσω του επίσημου λογαριασμού...

NSA: Οι πιο διάσημοι Ρώσοι hackers κάνουν νέες επιθέσεις!

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η NSA, λαμβάνει χώρα μια email hacking εκστρατεία, στην οποία εμπλέκεται διαβόητη ομάδα πληροφοριών της Ρωσίας, που έχει...

Mitron: η ινδική εναλλακτική του TikTok γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής

Μετά τη σαρωτική επιτυχία του TikTok, έχουν δημιουργηθεί αρκετές εφαρμογές που προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια...

GitHub: Προειδοποιεί Java προγραμματιστές για νέο malware

Η GitHub Inc. προειδοποιεί τους προγραμματιστές για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, που εξαπλώνεται στο site της μέσω...

Κρίσιμες ευπάθειες σε WordPress plugin: Κάντε ενημέρωση άμεσα!

Δύο πολύ σοβαρές ευπάθειες βρέθηκαν στο WordPress PageLayer plugin, οι οποίες αν χρησιμοποιηθούν από hackers μπορούν να...