ΑρχικήsecurityΠώς να ασφαλίσετε την Android συσκευή σας σε 5 απλά βήματα

Πώς να ασφαλίσετε την Android συσκευή σας σε 5 απλά βήματα

Η Google παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες της Android συσκευής σας για να συλλέξει δεδομένα για να σας δείξει στοχευμένες διαφημίσεις. Επιπλέον, πολλές εφαρμογές στο Android είναι επιρρεπείς σε επικίνδυνο malware που μπορεί να δώσει σε κακόβουλους τρίτους πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

Android

Πολλοί χρήστες Android πιστεύουν λανθασμένα ότι οι συσκευές τους είναι ασφαλείς επειδή χρησιμοποιούν μόνο εφαρμογές του Google Play. Ωστόσο, η Google συχνά καταργεί εφαρμογές που στο παρελθόν ήταν αξιόπιστες επειδή εντοπίστηκε ότι είχαν μολυνθεί από malware.

Η εναλλαγή σε άλλη συσκευή με πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα, όπως το IOS ή το Linux, φαίνεται πως δεν είναι μια επιλογή που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Έτσι, ας δούμε παρακάτω πέντε βήματα για τη διασφάλιση της Android συσκευής σας.

  1. Εγκαταστήστε ένα VPN στη συσκευή σας
  2. Εγκαταστήστε ένα anti-malware και αφαιρέστε τις μολυσμένες εφαρμογές
  3. Ρυθμίστε το two-factor authentication
  4. Κρυπτογραφείστε την συσκευή σας
  5. Διατηρήστε το λειτουργικό σύστημα Android ενημερωμένο

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα βήματα.

  1. Εγκαταστήστε ένα VPN στη συσκευή σας

Ένα VPN εξασφαλίζει τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, κρυπτογραφώντας την επισκεψιμότητα και μεταφέροντας την μέσω VPN server για να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN που είναι ενσωματωμένο στο Android ή μπορείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή VPN υψηλής ποιότητας από έναν καθορισμένο πάροχο. Αποφύγετε τα ελεύθερα δίκτυα VPN, καθώς συχνά προσφέρουν ασφάλεια αλλά μπορούν να πουλήσουν τα δεδομένα σας.

  1. Εγκαταστήστε το anti-malware και αφαιρέστε τις μολυσμένες εφαρμογές

Εάν η Android συσκευή σας έχει “corrupt data”, χρησιμοποιεί πάρα πολλά δεδομένα ή είναι πολύ αργή, ενδέχεται να έχει μολυνθεί από malware ή ransomware μέσω αμφίβολων εφαρμογών για τυχερά παιχνίδια, πορνό, παιχνίδια, κωδικούς εξαπατήσεως κ.ο.κ. Εντοπίστε και καταργήστε το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιώντας τις κορυφαίες εφαρμογές κατά του κακόβουλου λογισμικού Android. Αν οι εφαρμογές αποτύχουν, σκεφτείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον εξειδικευμένο τεχνικό.

  1. Ρυθμίστε το two-factor authentication

Βελτιώστε την ασφάλεια της συσκευής σας χρησιμοποιώντας το Google Authenticator για να διασφαλίσετε ολόκληρο το λογαριασμό σας στο Google. Ξεκινήστε ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο λογαριασμό Google σε υπολογιστή. Στη συνέχεια, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την εφαρμογή Google Authenticator από το Play Store.

Τέλος, διαμορφώστε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας στη συσκευή σας. Ρυθμίστε την εφαρμογή μόνο σε μια προσωπική συσκευή Android που έχετε εξασφαλίσει ότι κλειδώνει με μοτίβο ή PIN. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς άλλος εκτός από εσάς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Google.

  1. Κρυπτογραφείστε την συσκευή σας

Οι συσκευές Android με έκδοση 5.0 και παραπάνω του Android διαθέτουν ένα εργαλείο κρυπτογράφησης για τη διασφάλιση της συσκευής σας. Αυτό το εργαλείο υπερβαίνει το κλείδωμα της οθόνης σας, καθώς κανείς δεν μπορεί να δει τα δεδομένα του λογαριασμού και τις εφαρμογές στη συσκευή σας χωρίς ένα μοναδικό κλειδί. Βρείτε το εργαλείο κρυπτογράφησης στις ρυθμίσεις σας και ακολουθήστε απλά τα βήματα για την κρυπτογράφηση της Android συσκευής σας.

  1. Διατηρήστε το σύστημα Android σας ενημερωμένο

Το Android παράγει περιοδικά ενημερώσεις ασφαλείας. Λαμβάνετε μια ειδοποίηση μόλις οι ενημερώσεις για τη συσκευή σας είναι διαθέσιμες. Αφού είναι διαθέσιμες, κατεβάστε και εγκαταστήστε ενημερώσεις λογισμικού Android το συντομότερο δυνατό για να ασφαλίσετε τη συσκευή σας. Η καθυστέρηση αυτή αφήνει τις συσκευές σας εκτεθειμένες σε ευπάθειες ασφαλείας που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι hacker.

Απολαύστε την ηρεμία σας με μια ασφαλή συσκευή Android

Αυτά τα βήματα θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια της συσκευής σας και θα σας επιτρέψουν την ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, τους διαφημιστές, τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τους κυβερνητικούς οργανισμούς που σας εντοπίζουν online και κλέβουν τα δεδομένα σας. Παρόλο που δεν μπορείτε ποτέ να είστε 100% ασφαλείς, τουλάχιστον δεν θα είστε εύκολος στόχος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS