ΑρχικήinetΗ Google παρακολουθεί τις online αγορές σας μέσω Gmail

Η Google παρακολουθεί τις online αγορές σας μέσω Gmail

αγορές

Φαίνεται πως η Google παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές σας αγορές, καταγράφοντας τις αποδείξεις που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail λογαριασμό σας.

Μια έκθεση από το CNBC, έφερε στο προσκήνιο το ιστορικό αγορών που διαθέτει για τους χρήστες της η Google, αν και η σελίδα αυτή υπήρχε για τουλάχιστον ένα έτος πριν αποκαλυφθεί, ως μέρος μιας ενημέρωσης του Google Assistant.

Η λίστα των online αγορών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν προέρχονται από την Google, μπορεί να χρονολογείται αρκετά χρόνια πίσω. Περιλαμβάνει συνδρομές, αγορές ταινιών και μουσικής και οτιδήποτε αγόρασε  ένας χρήστης ηλεκτρονικά και έλαβε μία απόδειξη στο Gmail του.

Οι πληροφορίες αγορών αποτελούν μέρος μιας σελίδας “Payments & subscriptions” στο Google Account. Η Google συλλέγει επίσης δεδομένα σχετικά με κρατήσεις για πτήσεις, ξενοδοχεία και εστιατόρια από το Google Assistant και το Gmail.

Η σελίδα με τις αγορές λέει: “Μόνο εσείς μπορείτε να δείτε τις αγορές σας”, οι οποίες περιλαμβάνουν “συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των online παραγγελιών, που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες Google όπως το Assistant και το Gmail”.

Κάνοντας κλικ σε ένα στοιχείο εμφανίζονται λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενο, την ώρα της αγοράς, το νόμισμα στο οποίο πληρώθηκε και το κόστος.

Υπάρχει μια επιλογή “Κατάργηση αγοράς”, αλλά η διαγραφή του στοιχείου απαιτεί τη διαγραφή του αρχικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το οποίο προέρχεται.

Αυτή η επιλογή ενδέχεται να μην είναι ιδανική για όποιον βασίζεται στο Gmail για να διατηρεί αρχεία αγορών, αλλά δεν επιθυμεί να παρακολουθούνται οι αγορές  του από την Google, η οποία σημειώνει σε μια σελίδα υποστήριξης ότι “Πληροφορίες σχετικά με τις αγορές σας μπορούν επίσης να αποθηκευτούν μαζί με τη δραστηριότητά και σας άλλες υπηρεσίες της Google.”

Η Google δήλωσε ότι δεν χρησιμοποιεί τις πληροφορίες του Gmail για στοχευμένη διαφήμιση.

“Δεν χρησιμοποιούμε καμία πληροφορία από τα μηνύματά σας για να σας προβάλλουμε διαφημίσεις και αυτό περιλαμβάνει τις αποδείξεις και τις επιβεβαιώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται στη σελίδα αγορών”, ανέφερε εκπρόσωπος της Google.

Άλλες πηγές από τις οποίες η Google αποθηκεύει αγορές περιλαμβάνουν το Google Play Store, το Google Express και αγορές μέσω του Google Assistant.

Η Google είπε στο CNBC ότι δημιούργησε τη σελίδα “Αγορές” για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε εύκολα τις αγορές, τις κρατήσεις και τις συνδρομές σας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια ανανεωμένη έκδοση του Google Shopping, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν προϊόντα από έναν ιστότοπο, ένα κοντινό κατάστημα ή από την Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS