ΑρχικήYoutubeNASA: Ανακαλύπτει ένα γαλαξιακό απολιθωμένο οικοσύστημα

NASA: Ανακαλύπτει ένα γαλαξιακό απολιθωμένο οικοσύστημα

Επιστήμονες της NASA έκαναν μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που κοινοποιήθηκε από το Κέντρο Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA, αστρονόμοι ανιχνεύσαν κάτι που πιστεύουν ότι είναι ένα γαλαξιακό απολιθωμένο οικοσύστημα γεμάτο με ακτινοβολία X που θα μπορούσε να φωτίσει νέες πτυχές της εξέλιξης των γαλαξιών.

Δείτε επίσης: Η NASA θα παρέχει ζωντανή κάλυψη της εκτόξευσης φορτίου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η ανακάλυψη περιγράφεται εκτενώς τόσο στην αναφορά όσο και σε ένα νέο βίντεο που κοινοποιήθηκε στο YouTube. Το βίντεο εξηγεί πώς ο γαλαξίας NGC 4945 έπεσε σε έναν εκρηκτικό ρυθμό δημιουργίας αστέρων χάρη στην έκρηξη της υπερμεγέθους μαύρης τρύπας στο κέντρο του, περίπου πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια.

Είναι μια συναρπαστική ιστορία που ρίχνει φως στη μοναδική εμφάνιση αυτού του γαλαξία και τη γαλαξιακή εξέλιξη γενικότερα. Μελετώντας αυτό το γαλαξιακό απολίθωμα πιο λεπτομερώς, οι επιστήμονες της NASA μπορούν να ελπίζουν να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες γιατί η μαύρη τρύπα στο κέντρο του εξερράγη και να προσδιορίσουν πλήρως εάν ήταν αυτή η έκρηξη που θύμισε στο γαλαξία να δημιουργήσει αστέρες με ένταση.

Δείτε ακόμα: Η NASA λανσάρει δωρεάν streaming υπηρεσία!

Η Kimberly Weaver, αστροφυσικός στο Goddard που ηγήθηκε της έρευνας, παρουσίασε τα ευρήματα στην 243η συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στη Νέα Ορλεάνη στις 11 Ιανουαρίου. Η ομάδα έχει επίσης ένα άρθρο με τα ευρήματα, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό αξιολόγηση από το The Astrophysical Journal. Αν εγκριθεί, θα δημοσιευθεί για να το διαβάσουν όλοι.

Ο NGC 4945 είναι ένας ενεργός γαλαξίας που βρίσκεται περίπου 13 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας, στον αστερισμό του Κενταύρου. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο της και είναι ένας πόλος έντονης δημιουργίας αστέρων το λεγόμενο “starburst“. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό το γαλαξιακό απολίθωμα παράγει την ισοδύναμη μάζα 18 Ήλιων κάθε χρόνο. Αυτό είναι κοντά στρις τρεις φορές το ρυθμό του σχηματισμού αστέρων του Γαλαξία μας.

Δείτε επίσης: NASA: Πρώτο επιτυχημένο πείραμα για το λέιζερ διπλής κατεύθυνσης

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δημιουργίας αστέρων βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία. Αυτά τα γεγονότα αστρικής έκρηξης, όπως φαίνονται σε αυτό το γαλαξιακό απολίθωμα, εκτιμάται ότι διαρκούν από 10 έως 100 εκατομμύρια χρόνια, οπότε δεν είναι σαφές πότε θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αστέρων του NGC 4945.

Πηγή: BGR

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS