ΑρχικήinetΜετά την επίθεση, η Binance σκέφτεται να κάνει "rollback" στο blockchain

Μετά την επίθεση, η Binance σκέφτεται να κάνει “rollback” στο blockchain

Binance Την Τρίτη, η πλατφόρμα συναλλαγών Binance έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα να κλαπούν bitcoin αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από αυτό, ο Changpeng Zhao, διευθύνων σύμβουλος της Binance, εξέφρασε δημόσια τη σκέψη να προσπαθήσει η εταιρεία να πείσει τους bitcoin miners και τους διαχειριστές node να “επαναφέρουν” (rollback) το bitcoin blockchain, αντιστρέφοντας τις συναλλαγές, ώστε να επιστραφούν τα χρήματα.

Για να προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο, η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των περισσότερων crypto miners.

O Zhao είπε ότι αυτό είναι πιθανό να γίνει αλλά η επαναφορά του δικτύου, σε αυτό το βαθμό, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την αξιοπιστία του bitcoin.

Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί άσκησαν αρνητική κριτική απέναντι σε αυτό το σχέδιο.

Η επαναφορά του δικτύου θα μπορούσε να γίνει μόνο αν συμφωνήσει ολόκληρη η βιομηχανία και η κοινότητα. Διαφορετικά, κάποιοι θα μπορούσαν να το θεωρήσουν ως μια επίθεση στο δίκτυο bitcoin.

Ο Zhao γνώριζε ότι πολλοί μπορεί να αντιδρούσαν σε αυτή την ιδέα. Έχει δει και στο παρελθόν πολλούς ανθρώπους να είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο ενός “rollback”, καθώς υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το ηθικό κομμάτι αλλά και τη φήμη του δικτύου bitcoin.

“Η ομάδα εξακολουθεί να το σκέφτεται και προσπαθούμε να ελέγξουμε τα πάντα”, είπε. “Είναι ενδιαφέρον ότι πρόκειται για μια τεχνολογική λύση, που μας πρότεινε η κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα βασικά μέλη της ομάδας ανάπτυξης bitcoin. Θα το εξετάσουμε πολύ, πολύ προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη το feedback που παίρνουμε».

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ανοικοδομήσει και να επαναφέρει το exchange σύστημά της και προς το παρόν έχει αναστείλει όλες τις συναλλαγές, αναλήψεις και καταθέσεις. Θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά όπως πριν.

Μιλώντας για την επίθεση, ο Zhao είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν πολύ εξελιγμένες τεχνικές και ότι οι hackers κινήθηκαν μεθοδικά. Δεν επιτέθηκαν σε έναν μόνο λογαριασμό αλλά περίμεναν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς μεγάλης αξίας.

Ο Zhao ανέφερε ότι η Binance έχει επαρκείς πόρους από το Secure Asset Fund for Users (Fund SAFU) για την αποκατάσταση της απώλειας των 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τους χρήστες.

Η Binance φρόντιζε να κρατάει ένα μέρος των συναλλαγών για το Ταμείο και έτσι έχει αρκετά κεφάλαια. Ωστόσο, δεν έχει δηλώσει το ακριβές ποσό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS