ΑρχικήsecurityAmazon: Στο έλεος των hacker για έξι μήνες

Amazon: Στο έλεος των hacker για έξι μήνες

Η Amazon δήλωσε ότι έχει πληγεί από μια “εκτεταμένη” απάτη, αποκαλύπτοντας ότι οι άγνωστοι hacker ήταν σε θέση να εισπράξουν κεφάλαια από τους λογαριασμούς των πωλητών/εμπόρων για πάνω από έξι μήνες το προηγούμενο έτος.

Amazon

Η Amazon πιστεύει ότι ήταν το θύμα μιας “σοβαρής” online επίθεσης από hacker που έσπασαν περίπου 100 λογαριασμούς πωλητών και μετέφεραν μετρητά από δάνεια ή πωλήσεις στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το hack πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μαΐου 2018 και Οκτωβρίου 2018 και το δικηγορικό τμήμα της Amazon κατέληξαν ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να δημοσιοποιηθεί το θέμα.

Η Amazon δήλωσε ότι εξακολουθεί να διερευνά τους compromised λογαριασμούς και πιστεύει ότι οι hacker κατάφεραν να αλλάξουν λεπτομέρειες των λογαριασμών στην κεντρική πλατφόρμα του πωλητή στις δικές της εταιρίες Barclays Plc και Prepay Technologies Ltd., η οποία ανήκει εν μέρει στη Mastercard Inc., σύμφωνα με την κατάθεση. Η Amazon διαπίστωσε ότι οι λογαριασμοί πιθανόν να εκτέθηκαν από τεχνικές ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) που εξαπάτησαν τους πωλητές να δώσουν εμπιστευτικές πληροφορίες σύνδεσης των λογαριασμών τους.

Η υπόθεση υπογραμμίζει πως η μεγαλύτερη σε απευθείας σύνδεση πλατφόρμα λιανικής στον κόσμο – σχεδιασμένη να αυτοματοποιείται με ελάχιστη ανθρώπινη εισροή – μπορεί να χρησιμοποιηθεί από απατεώνες και πως είναι πολύ δύσκολο για την Amazon να βρει τους δράστες.

Οι δικηγόροι της Amazon ζήτησαν από έναν δικαστή του Λονδίνου να εγκρίνει τις αναζητήσεις των δηλώσεων λογαριασμού στις Barclays και Prepay, οι οποίες “έχουν γίνει μέρος του αδικήματος χωρίς λόγο.

Η Amazon χρειαζόταν τα έγγραφα “για να διερευνήσει την απάτη, να εντοπίσει και να καταδιώξει τους παραβάτες, να εντοπίσει τον εντοπισμό των υπεξαιρεθέντων κεφαλαίων, να βάλει τέλος στην απάτη και να αποτρέψει μελλοντικές παραβιάσεις”, ανέφεραν οι δικηγόροι της εταιρείας στην κατάθεση του δικαστηρίου.

Η κατάθεση δεν αναφέρει πώς οι ύποπτοι παραβάτες ήταν σε θέση να προσθέσουν λεπτομέρειες για τις πρόσθετες τράπεζες στους λογαριασμούς των εμπόρων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS