ΑρχικήsecurityHacker χρησιμοποίησε το Telegram Μαλαισιανού Υπουργού για να εξαπατήσει δημοσιογράφο

Hacker χρησιμοποίησε το Telegram Μαλαισιανού Υπουργού για να εξαπατήσει δημοσιογράφο

Ένας hacker κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του Telegram του Μαλαισίανου υπουργού Khalid Abdul Samad.

Το ειδησεογραφικό website Malaysiakini το ανακάλυψε όταν ο hacker ήρθε σε επαφή με έναν από τους δημοσιογράφους του σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσει μια απάτη.

Telegram

 

Σύμφωνα με τον “Khalid”, είχε μιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Inland Revenue Board Sabin Samitah και διαπίστωσε ότι ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό έρευνα και σύντομα θα πάγωναν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Για την ακρίβεια του είπε “Γνωρίζω ότι σας ερευνούν και στις επόμενες λίγες ημέρες θα παγώσουν όλους τους λογαριασμούς σας και θα ψάξουν τα περιουσιακά σας στοιχεία.”

“Θα σας τηλεφωνούσα, αλλά είναι πιο ασφαλές μέσω του Telegram να διατηρηθεί η συζήτηση μας ιδιωτική, γιατί ως υπουργός ορισμένες από τις κανονικές τηλεφωνικές μου κλήσεις μπορεί να παρακολουθούνται μερικές φορές, γι ‘αυτό καλύτερα να κάνουμε την συζήτηση αυτή στο Telegram”, έλεγε ο hacker. Ο hacker προσέφερε τότε βοήθεια και είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με το αφεντικό της IRB σε ένα δείπνο.

Στον δημοσιογράφο ζητήθηκε τότε να αποκαλύψει το μισθό του, στον οποίο ο δημοσιογράφος απάντησε με ψεύτικο ποσό.

Ο hacker τότε ζήτησε από τον δημοσιογράφο να διαγράψει το λογαριασμό στο WhatsApp.

Αυτό φάνηκε να αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να χακάρει τον λογαριασμό του στο WhatsApp, καθώς κάποια στιγμή αργότερα ο δημοσιογράφος έλαβε ένα μήνυμα για έναν κώδικο επαλήθευσης της εφαρμογής WhatsApp.

Ο hacker ζήτησε από τον δημοσιογράφο να του στείλει τον κωδικό για να δημιουργήσει μια «ιδιωτική κλήση» μαζί του, τον οποίο κωδικο ο δημοσιογράφος και του έστειλε. Για την ιστορία, ο δημοσιογράφος ακόμα περιμένει την κλήση.

Ο πραγματικός Khalid, σε μια κλήση από το Malaysiakini, επιβεβαίωσε ότι ο λογαριασμός του στην Telegram χακαρίστηκε. Ο Khalid δήλωσε ότι υποβάλλει αναφορά στην αστυνομία αύριο σχετικά με το θέμα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS