ΑρχικήsecurityΜεταξύ των κορυφαίων hackers, φοιτητές της Αφρικής

Μεταξύ των κορυφαίων hackers, φοιτητές της Αφρικής

Μια έρευνα της Cyberoam, ενός παγκόσμιου φορέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας δικτύων, αποκαλύπτει ότι οι σπουδαστές του Kenyatta University , M.M.U και Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology είναι μεταξύ των κορυφαίων hackers στην Αφρική.

Οι επιθέσεις hacking αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ιδρύματα, κυρίως προς το τέλος του εξαμήνου και ειδικά όταν πλησιάζει η στιγμή της αποφοίτησης.

Οι φοιτητές λέγεται ότι παραβιάζουν τα πανεπιστημιακά συστήματα για να αλλάζουν βαθμούς, να δανείζουν εφαρμογές και να ανταλλάσσουν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Κένυα είναι μεταξύ των κορυφαίων αφρικανικών χωρών στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Κατατάσσεται τέταρτη μετά την Αίγυπτο, το Μαρόκο και τη Νότια Αφρική.

hackers

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν είναι οι μόνοι στόχοι.

Σύμφωνα με τον Salim Idd, έναν εμπειρογνώμονα ασφαλείας στο Διαδίκτυο, οι τοπικές τράπεζες χάνουν εκατομμύρια, καθώς το 60% αυτών έχουν ευάλωτα συστήματα.

Ένας φοιτητής από το M.M.U έχει παραβιάσει πρόσφατα τις βάσεις δεδομένων των Tala και Branch κάνοντας εκκαθάριση όλων δανειοληπτών και διαγράφοντας τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS