ΑρχικήsecurityBlockchain τεχνολογία για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε μονάδες παραγωγής ενέργειας

Blockchain τεχνολογία για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε μονάδες παραγωγής ενέργειας

Blockchain Ο κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, Department of Energy, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις διαδικτυακές επιθέσεις στα εργοστάσια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, στρέφοντας την προσοχή του προς την blockchain τεχνολογία.

Το National Energy Technology Laboratory (NETL) συνεργάζεται με τη νεοσύστατη εταιρεία ασφαλείας, Taekion, πρώην Grid7, με σκοπό να ερευνηθεί το πώς η blockchain τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από τις διαδικτυακές επιθέσεις.

Μια επίθεση σε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας θα μπορούσε να εμφανίζει τη μονάδα ως λειτουργική, αλλά στην πραγματικότητα να έχει διακόψει τη λειτουργία της, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα.

Το παραπάνω παράδειγμα επίθεσης δεν είναι υποθετικό. Ήδη έχει γίνει μια τέτοια επίθεση, σε εργοστάσιο της Ουκρανίας, το 2016 και προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και μάλιστα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

“Οι εφαρμογές που αναπτύσσονται στο project που διαχειρίζεται το NETL έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις εμποδίζοντας τους hackers  να τροποποιήσουν τις διαχειριστικές πληροφορίες του εργοστασίου”, δήλωσε το NETL.

Η Taekion σχεδιάζει τη δημιουργία και άλλων εφαρμογών, οι οποίες θα βοηθήσουν να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο οργανισμός Department of Energy έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξερευνήσει την blockchain τεχνολογία. Πέρυσι είχε συνεργαστεί με την BlockCypher για παρόμοιους σκοπούς.

Το project χρηματοδοτείται από το Small Business Innovation Research program. Ωστόσο, ανακοινώθηκε πρόσφατα και μια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πανεπιστήμια που εργάζονται σε R & D projects, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με blockchain.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS