ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Cyber-security Verint πέφτει θύμα ransomware

Η εταιρεία Cyber-security Verint πέφτει θύμα ransomware

Verint

Θύμα ransomware έπεσαν τα γραφεία της αμερικανικής εταιρίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Verint στο Ισραήλ. Ένα screenshot που κυκλοφόρησε χθες online από έναν από τους υπαλλήλους της εταιρείας, επιβεβαιώνει το γεγονός.

“Υπάρχει επί του παρόντος ένα κρίσιμο ζήτημα που επηρεάζει τις on-premise Email και Green Zone VDI [Virtual Desktop Infrastructure] υπηρεσίες”, αναφέρει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που παρουσιάστηκε χθες στους υπολογιστές των εργαζομένων της Verint.

“Εάν λάβετε ένα ransomware pop up, απενεργοποιήστε αμέσως το μηχάνημά σας και ενημερώστε το IT Help Desk. Η ομάδα IT προσπαθεί να αναλύσει και να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με εξωτερικούς πόρους.”

“Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε το συντομότερο δυνατόν και θα προσφέρουμε ενημερώσεις όπως πρέπει”, ανέφερε το εσωτερικό προειδοποιητικό μήνυμα.

Πολλές είναι οι πηγές που αναφέρουν ότι το περιστατικό είναι πραγματικό και ότι η ομάδα ανταπόκρισης Mandiant incident της FireEye είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει με τις προσπάθειες ανάκαμψης.

Η ίδια η Verint επιβεβαίωσε το περιστατικό στα ισραηλινά ειδησεογραφικά sites TheMarker, Calcalist και Globes. “Το αμυντικό σύστημα της εταιρείας εντόπισε την επίθεση αμέσως μόλις ξεκίνησε”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Verint, “και πραγματοποίησε τις δραστηριότητες που απαιτούνται για να την αποτρέψει”.

Η Verint ιδρύθηκε το 1999 και προσφέρει υπηρεσίες αναλύσεων, ασφάλειας, επιτήρησης και επιχειρηματικών πληροφοριών. Ενώ η έδρα της εταιρείας είναι στις Η.Π.Α., το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της πραγματοποιείται από το Ισραήλ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS