ΑρχικήsecurityΙρανοί hackers πραγματοποιούν εκστρατείες κατασκοπείας στη Δύση

Ιρανοί hackers πραγματοποιούν εκστρατείες κατασκοπείας στη Δύση

Ιρανοί Τα τελευταία δύο χρόνια, οι Ιρανοί  hackers είναι ιδιαίτερα δραστήριοι. Έχουν κάνει πολλές επιθέσεις σε πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Τώρα, επεκτείνουν κι άλλο το δίκτυό τους και στοχεύουν πολιτικούς, διπλωμάτες και στρατιωτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε μια εκστρατεία κατασκοπείας στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται μια ομάδα Ιρανών hackers, χρηματοδοτούμενη από το κράτος.

Λέγεται, ότι οι Ιρανοί hackers βρίσκονται πίσω και από την επίθεση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο το 2017. Η εταιρεία ασφαλείας Rensecurity κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα καθώς παρατήρησε τις ομοιότητες ανάμεσα στις δύο επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις, καθώς και πολλές άλλες, δείχνουν ότι οι Ιρανοί hackers έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Δύση και έχουν γίνει αρκετά επικίνδυνοι.

Και στις δύο επιθέσεις στα Κοινοβούλια, οι hackers πραγματοποίησαν «brute force» επιθέσεις στην προσπάθειά τους να μαντέψουν κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ατόμων εντός της κυβέρνησης. Το 2017, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν τις προσωπικές πληροφορίες 90 βουλευτών.

Τώρα, στοχεύουν στοιχεία της υποδομής ενός έθνους, όπως τράπεζες, ταχυδρομεία, κοινοβουλευτικά δίκτυα και άλλα. Για παράδειγμα, ένα θύμα τους ήταν η πρόεδρος της εταιρείας Post Office, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στη διεύθυνση email και στον αριθμό του κινητού της.

Για ποιο λόγο είναι τόσο δραστήριοι τον τελευταίο καιρό;

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι θέλουν να παρακολουθούν τις κινήσεις και τις αποφάσεις κάποιων από τις πιο σημαντικές κυβερνήσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχώς προειδοποιούν για στρατιωτικές και διπλωματικές ενέργειες εναντίον του Ιράν. Επομένως, η κυβέρνηση του Ιράν μπορεί να έχει επιστρατεύσει την ομάδα hackers να παρακολουθούν τις κυβερνήσεις, που εμπλέκονται σε αυτές τις αποφάσεις, για να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτές οι επιθέσεις μπορεί να έχουν ως στόχο να επηρεάσουν τις πολιτικές εκλογές, να κάνουν παραπληροφόρηση και να υπονομεύσουν τα πολιτικά και οικονομικά συστήματα των χωρών αυτών.

Η πιο ανησυχητική εκδοχή είναι η εκκίνηση ενός διαδικτυακού πολέμου εναντίον των δυτικών χωρών σαν μια προληπτική ενέργεια που θα βλάψει τη Δύση, πριν εκείνη προλάβει να αντιδράσει και να προχωρήσει σε ισχυρότερες οικονομικές κυρώσεις ή σε στρατιωτικές ενέργειες εναντίον του Ιράν.

Οι επιθέσεις των Ιρανών hackers μπορούν να έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις  

Αν και οι αρχικοί στόχοι των Ιρανών ήταν η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οποιοσδήποτε σύμμαχος αυτών των χωρών θα μπορούσε επίσης να βρεθεί στο στόχαστρο.

Στις ΗΠΑ, το FBI παρέπεμψε σε δίκη 9 βασικούς ηγέτες του Mabna Institute, ενός οργανισμού που συνδέεται στενά με την ιρανική κυβέρνηση.

Επίσης, είναι πιθανό να υπάρχουν hackers  από το Dark Web που να συνεργάζονται με Ιρανούς hackers.

Απ΄ ότι φαίνεται η Δύση πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Αν οι Ιρανοί hackers, πράγματι δουλεύουν για λογαριασμό της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς ή άλλων στρατιωτικών μονάδων, τότε οι δυτικές χώρες θα πρέπει να αποκτήσουν μια πιο επιθετική στάση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS