ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν τη βάση δεδομένων του UNIFAST

Hackers παραβίασαν τη βάση δεδομένων του UNIFAST

Η βάση δεδομένων του Unified Student Financial Assistance System for Tertiary Education (UNIFAST) παραβιάστηκε από hackers.

Ο γερουσιαστής Sherwin Gatchalian, πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας παρότρυνε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να υποβάλλουν αμέσως στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (NPC) οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες.

Η παραβίαση δεδομένων που διεπράχθη τον περασμένο Μάρτιο εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από ένα εκατομμύριο υποψηφίων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (TES).

Η βάση δεδομένων TES που περιέχει τα προσωπικά δεδομένα 1.130.899 αιτούντων – συμπεριλαμβανομένου του ID number, του πλήρους ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης, των ονομάτων πατρός / μητρός  και της διεύθυνση κάθε φοιτητή είναι προσβάσιμη από κακόβουλους χρήστες από τις 16 Μαρτίου.

Hackers

Ο hacker απέκτησε πρόσβαση και διέγραψε τη βάση δεδομένων TES μολύνοντας τη με Ransomware και απειλώντας να δημοσιεύσει τα δεδομένα των θυμάτων, εάν δεν καταβληθούν τα λύτρα.

Ο Gatchalian ζήτησε από τη Γραμματεία του UNIFAST να φροντίσει περισσότερο για τη διασφάλιση και την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων των φοιτητών, καθώς σημείωσε τις αυξημένες επιθέσεις hacking σε κυβερνητικές ιστοσελίδες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση πρέπει επίσης να λάβει μέτρα για την εξασφάλιση των κρίσιμων δομών πληροφόρησης και κυβερνητικών δικτύων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η επίσημη ιστοσελίδα της Γερουσίας δεν χρησιμοποιεί επί του παρόντος ασφαλή σύνδεση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS