ΑρχικήinetΠληρωμές με cryptocurrencies: 6 λόγοι για να τις επιλέξετε

Πληρωμές με cryptocurrencies: 6 λόγοι για να τις επιλέξετε

cryptocurrenciesΕίναι ξεκάθαρο ότι ζούμε στην ψηφιακή εποχή, και όσο περνάει ο καιρός, ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα ψηφιακό οικοσύστημα. Τα cryptocurrencies αποτελούν ήδη σημαντικό κομμάτι αυτού του οικοσυστήματος, αφού παρέχουν τεράστια οφέλη τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπόρους. Τα ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανόδου του Bitcoin. Το 2017, η αξία του είχε φτάσει σχεδόν τα 20.000 $. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι, που χρησιμοποιούν crypto-wallets.

Ωστόσο, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν γνωρίζει πολλά πράγματα για τα ψηφιακά νομίσματα. Είναι εύκολα στη χρήση και ασφαλή. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς για να αγοράσει και να πουλήσει αγαθά μέσω διαδικτύου. Πολλοί τομείς όπως τα τρόφιμα, η ένδυση, τα ταξίδια κ.ά. έχουν υιοθετήσει τις συναλλαγές με cryptocurrencies.

Πώς αναπτύσσονται και επωφελούνται οι επιχειρήσεις, όταν δέχονται τις συναλλαγές με cryptocurrencies;

Χαμηλά τέλη συναλλαγών

Αποδοχή πληρωμών με cryptocurrencies σημαίνει χαμηλότερα τέλη, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα πληρωμών. Το 2017, οι έμποροι πλήρωσαν 90 δισεκατομμύρια δολάρια για τις κάρτες Visa και Mastercard.

Υπάρχουν τέλη συναλλαγών σε χρεωστικές κάρτες, σε πιστωτικές κάρτες, σε ATM και σε πολλά άλλα. Αυτό δεν ισχύει στα συστήματα πληρωμών με cryptocurrencies. Υπάρχουν είτε ελάχιστα τέλη είτε τίποτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ψηφιακά πορτοφόλια είναι εντελώς δωρεάν.

Προστασία δεδομένων

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι έχουν τα χρήματά τους σε κάποια τράπεζα. Οι τράπεζες έχουν στο αρχείο τους πολλά προσωπικά στοιχεία των πελατών. Μεταξύ αυτών είναι το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου, οικονομικές πληροφορίες και πολλά άλλα. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πού ξοδεύει ο καθένας τα χρήματά του. Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μεγάλη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Από την άλλη μεριά, τα cryptocurrencies προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο ιδιωτικότητας. Όταν πραγματοποιείται μια συναλλαγή με cryptocurrencies, οι πληροφορίες που φαίνονται είναι ένα id συναλλαγής και η διεύθυνση του πορτοφολιού. Κατά τη διαδικασία πληρωμής, απαιτείται το όνομα και η διεύθυνση αποστολής. Κανείς δεν μπορεί να δει άλλες πληροφορίες, πέρα από αυτές. Έτσι, τα ευαίσθητα δεδομένα είναι πιο προστατευμένα, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.

Ασφάλεια

Τα cryptocurrencies βασίζονται σε τεχνολογία blockchain. Όταν γίνεται μια συναλλαγή είναι μόνιμη. Δεν μπορεί να γίνει καμιά αλλαγή ή διαγραφή. Γι’ αυτό το λόγο, οι πιθανότητες απάτης είναι μικρές, σε σχέση με τις παραδοσιακές συναλλαγές. Οι hackers πρέπει να κάνουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να κλέψουν χρήματα ή στοιχεία ταυτότητας.

Γρήγορες συναλλαγές

Οι συναλλαγές με Cryptocurrencies είναι πολύ εύκολες και γρήγορες. Μπορείτε να στείλετε χρήματα σε όποιον θέλετε, σε οποιοδήποτε μέρος, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν χάνετε χρόνο και δεν υπάρχουν διεθνή τέλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει πρόσβαση στο Internet. Έτσι μπορείτε να στείλετε χρήματα σε όποιον θέλετε.

Αν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο από το smartphone σας, μπορείτε να πραγματοποιείτε εύκολα συναλλαγές από αυτό. Για τις επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνείς πελάτες, οι πληρωμές με cryptocurrencies είναι ιδανικές.

Δεν υπάρχουν extra χρεώσεις

Πολλές φορές οι πελάτες μπορεί να πάνε στην τράπεζα και να αμφισβητήσουν κάποια χρέωση που έχει γίνει στην κάρτα τους. Πρόκειται για μια μορφή απάτης, όπου οι πελάτες χρησιμοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες δωρεάν, κατηγορώντας τις επιχειρήσεις για παράνομες χρεώσεις. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων παραπονιούνται ότι χάνουν πολλά χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Στην περίπτωση, όμως, που οι πληρωμές γίνονται με cryptocurrencies, δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Καταγράφονται αμέσως, οπότε οι επιχειρήσεις μπορούν να απαλλαχθούν από τέτοιου είδους δόλιες προσπάθειες των πελατών.

Δεν εμπλέκονται τρίτοι

Στις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής εμπλέκονται συνήθως και τρίτοι. Πολλές φορές, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πληρώνονται μέσω τραπέζης. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι υπάρχει έλεγχος των χρημάτων από την τράπεζα. Η τράπεζα μπορεί να παγώσει τα χρήματα, για οποιονδήποτε λόγο ή μπορεί να κλείσει το λογαριασμό. Αυτό μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει, όταν γίνονται πληρωμές με cryptocurrencies. Δεν εμπλέκονται τρίτοι και τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στο crypto πορτοφόλι των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων. Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει το πορτοφόλι. Ούτε η κυβέρνηση μπορεί να παρακολουθήσει ή να ελέγξει τις συναλλαγές.

Στη σημερινή εποχή, όπου η τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ακολουθούν τις νέες τάσεις, αν θέλουν να είναι ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Όπως είναι φανερό, υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να ξεκινήσουν να κάνουν και να δέχονται πληρωμές με cryptocurrencies.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS