ΑρχικήsecurityΌλο και περισσότερα είναι τα εργαλεία hacking που στοχεύουν επιχειρήσεις στο Dark...

Όλο και περισσότερα είναι τα εργαλεία hacking που στοχεύουν επιχειρήσεις στο Dark Web

Dark

Το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση των κακόβουλων λογισμικών και των εργαλείων hacking, τα οποία είναι διαθέσιμα στο Dark Web, ενώ όλο και περισσότεροι είναι και οι πάροχοι που προσφέρουν μέσα για την στόχευση συγκεκριμένων κλάδων.

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Bromium σε συνεργασία με εγκληματολόγους του Πανεπιστημίου του Surrey, διαπίστωσε ότι το Dark Web μετατρέπεται ραγδαία σε μια σημαντική πηγή εξειδικευμένων κακόβουλων λογισμικών.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πωλητές του Dark Web επέδειξαν τόσο καλές γνώσεις γύρω από τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα δίκτυα, ακόμη και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που δημιούργησε ανησυχία στους ερευνητές σχετικά με την ασφάλεια σε ορισμένες εταιρείες.

Ο Mike McGuire, ανώτερος καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Surrey δήλωσε: “Αυτό που με εξέπληξε είναι ο βαθμός στον οποίο θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει μία επιχείρηση, αποκτώντας ακόμα και επιχειρησιακά δεδομένα σχετικά με την επιχείρηση”.

Ο καθηγητής McGuire και η ομάδα του ήρθαν σε επαφή με περίπου 30 πωλητές σε ιστοσελίδες του Dark Web, είτε μέσω κάποιου Φόρουμ, είτε μέσω email, είτε μέσω κρυπτογραφημένων καναλιών και τα ευρήματά τους αναλύθηκαν στην έκθεση Behind the Dark Net Black Mirror.

Σύμφωνα με τη μελέτη, από το 2016 υπήρξε μία αύξηση της τάξεως του 20% στις ιστοσελίδες του Dark Web που πωλούν μέσα για την στόχευση εταιρειών.

Το κακόβουλο λογισμικό και το distributed denial of service (DDoS) αποτελούν σχεδόν το ήμισυ των επιθέσεων που προσφέρονται σε αυτούς τους ιστότοπους. Το ένα τέταρτο των καταχωρίσεων πρόσφερε κακόβουλο λογισμικό και η μία στις πέντε προσέφερε DDoS και υπηρεσίες botnet. Άλλες κοινές υπηρεσίες που πωλούνται για στόχευση επιχειρήσεων, περιλαμβάνουν εργαλεία κατασκοπείας, όπως Trojans απομακρυσμένης πρόσβασης και keyloggers.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS